Stiri

WhatsApp, folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus

WhatsApp, folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus
WhatsApp, folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus [Sursa foto: PixaBay]
Şeful WhatsApp a intervenit în scandalul spionajului cu software-ul israelian Pegasus. Avem detalii în articol!

După ce o investigaţie recentă a scos la iveală operaţiuni ample de spionaj cibernetic, desfăşurate împotriva unor politicieni, jurnalişti ori militanţi pentru apărarea libertăţilor civile, șeful WhatsApp intervine şi acuză, din nou, compania israeliană NSO Group.

Conform surselor, după investigația care a vizat aproximativ 50.000 de telefoane, cei de la NSO Group s-au apărat spunând că cifra este exagerată şi că felul în care este folosit software-ul pe care-l vinde este doar responsabilitatea clienţilor.

Imediat după ce NSO Group a negat acuzaţiile, Will Cathcart a oferit o declarație, spunând că, într-adevăr, mai mulţi politicieni au fost vizaţi şi prin intermediul celei mai populare aplicaţii de comunicare. 

WhatsApp, folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus
WhatsApp, folosit pentru atacarea unor politicieni cu Pegasus[Sursa foto: PixaBay]

WhatsApp a dat în judecată compania israeliană NSO Group

Pentru că a înlesnit atacurile, prin vânzarea software-ului Pegasus unor regimuri autoritare, care l-au folosit pentru spionarea criticilor, șeful WhatsApp, Will Cathcart, a dat în judecată campania israeliană NSO Group, spunând că, în lumina celor 1.400

de conturi de WhatsApp vizate, este posibil ca cifra de 50.000 de telefoane implicate în ampla campanie de spionaj să fie aproape de adevăr.