Stiri

5 activități extrașcolare care îl pregătesc pe copilul tău pentru un viitor mai bun

5 activități extrașcolare care îl pregătesc pe copilul tău pentru un viitor mai bun
5 activități extrașcolare care îl pregătesc pe copilul tău pentru un viitor mai bun
Copilul tău a început școala? Iată câteva activități extracurriculare la care merită să-l înscrii

Un copil are nevoie să exploreze cât mai mult și să experimenteze pentru a înțelege care sunt pasiunile lui și ce abilități are. La școală, toți elevii au parte de aceleași experiențe, dar activitățile pe care le pot avea în afara școlii le deschid noi orizonturi și îi pot ajuta să aprofundeze anumite noțiuni sau domenii de care sunt atrași sau le vor fi de folos pentru viitor.

Prin urmare, pentru dezvoltarea cât mai completă a unui copil, este ideal să aibă măcar o activitate extracurriculară, iar noi am făcut o listă cu 5 dintre cele mai apreciate:

Cursuri de engleză

Copiii studiază o limbă străină, de regulă engleza, încă din primii ani de școală, pentru că acum toată lumea conștientizează cât de important este pentru viitorul lor să stăpânească această limbă. Dar în primii ani vor face progrese destul de modeste în această direcție, iar mulți dintre ei își doresc mai mult, pentru că este foarte interesant pentru ei să reușească să comunice într-o altă limbă sau să înțeleagă versurile melodiei preferate. O metodă eficientă de învățare temeinică a limbii engleze sunt cursurile extrașcolare, pentru că aici vor avea parte de mai multă atenție, iar lecțiile sunt adaptate în funcție de nivelul de cunoștințe pe care îl are fiecare copil.

Sport

Pe lângă faptul că le menține o stare bună de sănătate, sportul îi va învăța pe copii să fie mai disciplinați, mai organizați, mai atenți și mai rapizi, potrivit Parent Circle. Vezi ce anume îl atrage pe copilul tău și încurajează-l să practice sportul respectiv. În afara beneficiilor enumerate mai sus, o activitate sportivă îl va învăța și importanța lucrului în echipă și îi va da ocazia să lege noi prietenii.

Cursuri de programare

Aproape orice părinte vizează ca cel mic să aibă o carieră în IT, pentru că este un domeniu de viitor, în continuă dezvoltare, foarte bine plătit și care le deschide noi orizonturi. La școală pot afla tainele acestei meserii mai târziu, dar dacă îl înscrii din timp la niște cursuri de programare poți să-i insufli pasiunea pentru acest domeniu și, mai important, afli dacă are înclinații în această direcție.

Cursuri de dans

Dansul este o activitate extracurriculară potrivită pentru copiii de toate vârstele și, în linii mari, are aceleași beneficii ca și practicarea unui sport. Pe lângă faptul că dansul, oricare ar fi el, va contribui la creșterea nivelului de flexibilitate, la îmbunătățirea coordonării mișcărilor și la dobândirea rezistenței fizice, le va dezvolta copiilor și abilitățile sociale, pentru că este o activitate care implică comunicare. În același timp, copiii care practică dansul vor avea o postură mai bună, vor deveni mai creativi și vor aprecia arta.

Cursuri de gătit

Este genul de activitate care îi pregătește pentru viitor. Dacă vor fi pasionați, își pot construi o carieră care în momentul de față este foarte apreciată și răsplătită pe măsură. Dar orice copil care urmează niște cursuri de gătit se va familiariza din timp cu obiceiuri sănătoase legate de prepararea și consumul alimentelor. În plus, va învăța să fie ordonat și să respecte reguli de igienă.