Actualitate

Nicușor Dan a anunțat noi trasee de tramvai în Capitală: „Pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului”

nicusor dan
Nicușor Dan a anunțat că vor fi noi trasee de tramvai în Capitală  [Sursa foto: Facebook ]
Nicușor Dan a anunțat extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală.

Primăria Capitalei a atribuit contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a făcut anunțul într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Edilul Capitalei a menționat faptul că extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală are ca rol creșterea eficienței și conexiunea între zone importante ale orașului.

Citește și: Bucureștiul va avea două parcuri noi în 2023. În ce zone se vor afla

„Am atribuit contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate ce vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe o lungime de traseu de 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului”, a anunțat Nicușor Dan.

nicusor dan
Nicușor Dan a anunțat extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală[Sursa foto: Facebook ]

Procedura de achiziție publică a fost împărțită în patru loturi

Nicușor Dan a mai explicat că achiziție publică a fost împărțită în patru loturi.

Toate cele patru loturi au o durată de realizare a studiilor de fezabilitate de 9 luni, a explicat primarul Capitalei.

„Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, prin care se va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri. Acesta a fost atribuit companiei Metroul S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.041.050

lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică. Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 3.977.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.276.041,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni”, se mai arată în anunțul făcut de primarul Capitalei, Nicușor Dan.