Stiri

Se dă drumul la căldură în București! Anunț oficial. Cât va costa gigacaloria?

Se dă drumul la căldură în București! Anunț oficial. Cât va costa gigacaloria?
Se dă drumul la căldură în București! [Sursa foto: PixaBay]
Directorul Termoenergetica anunță când vor avea bucureștenii căldură. Vezi care sunt locatarii care riscă să nu beneficieze de agentul termic!

S-a anunțat data la care se dă drumul la căldură  în București. Este prima iarnă după 11 ani când bucureștenii care sunt racordați la un sistem centralizat vor plăti un preț mai mare pentru gigacalorie. Iată care sunt prețurile pe care trebuie să le plătească locatarii!

Citeste si: Motivul pentru care se dublează prețul gigacaloriei pentru București. Nicușor Dan: ”Este o majorare necesară”

Când se dă drumul la căldură în București?

Deoarece în București temperaturile au scăzut sub 10 grade, directorul Termoenergetica a anunțat că bucureștenii vor avea căldură începând de mâine. El a mai menționat și faptul că din seara aceasta vor fi încărcate instalațiile, astfel că agentul termic va fi livrat câtre cei care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Citeste si: Unde poți depune o reclamație pentru lipsa apei calde și a căldurii

Se dă drumul la căldură în București! Anunț oficial. Cât va costa gigacaloria?
Se dă drumul la căldură în București![Sursa foto: dcnews]

Totuși, nu toate blocurile vor fi alimentate din cauza avariilor de sistem. În capitală sunt 72 de blocuri care nu beneficiază de apă caldă și chiar dacă temperaturile sunt în continuă scădere, ele nu vor avea nici agent termic. Acest număr se poate schimba doar dacă avariile vor fi remediate până mâine.

Multe asociații de locatari își vor ține închise instalațiile de căldură proprii până la data de 1 noiembrie. Acest lucru se va schimba odată ce vor fi acordate ajutoarele pentru căldură.

Sistemul de termoficare din Capitală este destul de șubred și se anunță că au fost reparați 20 de kilometri de conducte din totalul de 1000. În prezent, sunt racordate la sistemul general de încălzire 8.200 de blocuri, 600 de imobile, 5.600 de instituții publice și agenți economici.

Cât vor plăti bucureștenii în funcție de cât de mare este locuința lor?

Prețul gigacaloriei a fost într-o continuă creștere în ultima perioadă, crescând de 143 de lei la 1 aprilie până la 350 de lei în prezent. Iată care sunt costurile estimate pe baza unor statistici pentru luna ianuarie, cea mai friguroasă lună.

Citeste si: Veste proastă pentru români! Fostul ministru al Economiei vine cu un avertisment: prețurile la factura de energie electrică au crescut și mai mult

Se dă drumul la căldură în București! Anunț oficial. Cât va costa gigacaloria?
Se dă drumul la căldură în București![Sursa foto: PixaBay]

Pentru un apartament de două camere   și două persoane cu un consum de 0,56 GCal pentru încălzire și 0,14 GCal pentru apa caldă, costul total va fi de 242 de lei.

Pentru un apartament de trei camere   și trei persoane cu un consum de 0,67 GCal pentru încălzire și 0,21 Gcal, costul total va fi de 305 de lei.

Pentru un apartament de patru camere   și patru persoane cu un consum de 0,84 GCal pentru încălzire și 0,28 GCal pentru apa caldă, costul total va fi de 388 de lei.

Pentru o garsonieră   cu o persoană cu un consum de 0,39 GCal pentru încălzire și 0,07 GCal pentru apa caldă, costul total va fi de 160 de lei.