Stiri

Bucureștiul va avea două parcuri noi în 2023. În ce zone se vor afla

buuresti parcuri
În ce zone se vor afla cele două parcuri noi din București  [Sursa foto: Pixabay]
În Capitală ar urma să fie inaugurate două parcuri noi în 2023.

Bucureștenii s-ar putea bucura de două parcuri noi în anul 2023. De asemenea, vor începe și renovări în unele dintre cele mai frecventate parcuri. Primul parc care va începe construcția anul acesta este Parcul Liniei, primul parc liniar din oraș, care se amenajează pe o fostă șină de cale ferată, între Cotroceni și Valea Cascadelor.

Citește și: Orașul din România care i-a impresionat pe străini. Este Capitală Culturală Europeană în 2023

În luna mai 2022 au început lucrările la prima etapă, între supermarket-ul de la Lujerului și Gara Cotroceni. Termenul de finalizare este mai 2023. Termenul de finalizare pentru tot parcul este în vara lui 2024, potrivit HotNews.

„Am securizat faza III din Parcul Liniei, până la Valea Cascadelor, acum avem dreptul să folosim terenul și să facem lucrările, l-am închiriat. Faza III este mai mare, este proiectată de altcineva, studiul de fezabilitate va fi aprobat în ianuarie, o să începem proiectarea și o să ne apucăm de lucrări tot în 2023.

În final vom avea un parc cu o lungime de 4 km care va duce de la Valea Cascadelor până la bd. Doina Cornea, la Cotroceni. Este și un proiect de regenerare urbană acesta. Termenul de finalizare pentru tot parcul este cel puțin 1 an și jumătate”
, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

bucuresti parcuri noi
Bucureștiul va avea două parcuri noi în 2023 [Sursa foto: Pixabay]

Parcul Tudor Arghezi de pe Bulevardul Metalurgiei, gata în vara anului 2023

Cel de-al doilea parc care urmează să fie inaugurat anul acesta este Parcul Tudor Arghezi, amenajat de Primăria Sectorului 4 pe bulevardul Metalurgiei. Parcul va avea circa 27.000 mp. Lucrările au început încă din februarie 2022. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că urmează să fie gata în vara anului 2023.

„Parcul Tudor Arghezi este un obiectiv drag nouă tuturor și abia așteptăm să ne bucurăm de el. Pe acest teren însă se află un stâlp de înaltă tensiune care trebuie neapărat înlăturat.Din fericire, specialiștii au găsit o soluție rapidă și nu foarte costisitoare care ne va permite să înlăturăm liniile de înaltă tensiune de pe aria noului nostru loc de relaxare”, a scris Daniel Băluță pe pagina de Facebook.

Citește și: Metrorex: 50 de trenuri noi vor fi introduse la metroul din București

De asemenea, în anul 2023 sunt șanse mari să înceapă restaurarea Parcului Carol, a Lacului Herăstrău  și se va începe modernizarea Parcului Plumbuita.