Stiri

Volodimir Zelenski, mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision 2022: „Muzica noastră cucerește Europa”

Volodimir Zelenski mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision 2022
Volodimir Zelenski [Sursa foto: Instagram]
Volodimir Zelenski a transmis un mesaj după victoria Ucrainei la concursul Eurovision 2022.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte. După voturile juriilor din cele 40 de țări, Ucraina se afla pe locul patru în clasament, însă a fost salvată de voturile publicului.

Președintele ucrainean este mândru de trupa Kalush Orchestra  și le-a mulțumit tuturor celor care au votat-o în marea finală.

După victoria Ucrainei la Eurovision 2022, Volodimir Zelenski a postat un mesaj pe contul său oficial de Facebook. 

„Curajul nostru impresionează o lume întreagă, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision. Pentru a treia oară în istorie! Și cred că nu va fi și ultima!  Ne vom asigura că într-o bună zi participanții și invitații de Eurovision vor fi găzduiți într-un Mariupol ucrainean.

Liber, pașnic și reconstruit.
Vă mulțumesc pentru victorie, Kalush Orchestra și tuturor celor care au votat pentru noi! Glorie Ucrainei!”, a scris Volodimir Zelenski.

Citeste si: Volodimir Zelenski, discurs emoționant la Gala premiilor Grammy 2022: „Tăcerea este moarte, spuneţi adevărul prin versurile voastre”

De asemenea, președintele a mai spus că victoria împotriva inamicului nu este departe”

Pe locul doi se află Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, cu melodia “Space Man”. Este o performanță incredibilă a artistului, mai ales că în 2021 britanicii s-au clasat pe ultimul loc, cu 0 puncte.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Eurovision Song Contest (@eurovision)

Pe locul trei se află Spania, reprezentată de Chanel cu piesa “SloMo”. Cântăreața Cornelia Jakobs a dus Suedia pe locul patru, cu piesa “Hold me closer”, una dintre favoritele publicului.

Citeste si: S-a aflat cine este în spatele discursurilor emoționate ale președintelui Volodimir Zelenski! Este fost jurnalist și are 38 de ani

România s-a clasat pe locul 18 din 25, fiind reprezentată de WRS cu melodia “Llamame”, iar Republica Moldova pe locul șapte, cu piesa “Trenulețul”, interpretată de Zdob și Zdub & Advahov Brothers.

România s-a clasat pe locul 18
România s-a clasat pe locul 18[Sursa foto: Instagram]

Câte puncte a primit România la Eurovision 2022

WRS a fost al doilea concurent care a urcat pe scenă în finală. Piesa "Llámame"  a fost apreciată mai mult de telescpectatori decât de jurații de specialitate.

Mai exact, melodia "Llámame" a fost punctată doar de 3 jurii de specialitate:

  • Grecia- 7 puncte
  • Spania- 4 puncte
  • Germania- 1 punct.

Acestora li s-au adăugat 53 de puncte din partea publicului:

  • Spania- 10 puncte
  • Italia- 8 puncte
  • Serbia- 5 puncte
  • Bulgaria- 4 puncte
  • Malta- 3 puncte
  • Grecia- 2 puncte
  • Franța- 1 punct