Stiri

VIDEO: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă: „Vom lupta până ne vom recâştiga pământul”

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă
Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă [Sursa foto: Instagram]
Volodimir Zelenski a transmis un nou avertisment pentru armata rusă. Președintele ucrainean este hotărât să își recâștige pământul!

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă să facă victime în rândul militarilor, dar și al civililor care au rămas să lupte pe front pentru țara lor. Liderul de la Kiev a luat decizia de a rămâne în țara pe care o conduce pentru a lupta cot la cot alături de ceilalți bărbați. Într-un nou mesaj video adresat armatei ruse, Volodimir Zelenski avertizează că ucrainenii vor lupta până îşi vor „recâştiga pământul".

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă
Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă[Sursa foto: Instagram]

„Inamicul poate distruge zidurile caselor noastre, școlile, bisericile noastre. Ne poate distruge fabricile. Dar nu va ajunge niciodată la sufletul nostru, la inima noastră, la abilitatea noastră de a trăi liberi și de a lupta cu curaj. (...)  Faptul că am rezistat timp de două săptămâni v-a arătat că nu ne vom preda, pentru că aceasta este casa noastră. Sunt familiile şi copiii noştri. Vom lupta până ne vom recâştiga pământul. Până când vom răspunde pe deplin pentru oamenii noștri uciși, pentru copiii noștri uciși”,  a declarat Volodimir Zelenski în video-ul postat pe contul său de Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe soldații ruși să se întoarcă la casele lor

Volodimir Zelenski a adresat, din nou, un apel către soldaţii ruşi, îndemnându-i să se întoarcă la casele lor. În încheierea mesajului, președintele ucrainean și-a exprimat dorința ca acest conflicat să înceteze și să fie pace.

Citeste si: Un român a cazat 11 refugiați din Ucraina! Bărbatul a povestit despre experiența prin care a trecut: „La plecare s-au trezit în jurul orelor 05:00, eu dormind butuc”

„Încă vă puteţi salva dacă vă întoarceţi acasă. Să nu vă încredeţi în comandanţii voştri care spun că încă mai aveţi o şansă în Ucraina. Doar închisoarea şi moartea vă aşteaptă aici, nimic altceva. Ne luaţi vieţile şi veţi plăti cu ale voastre. Ştim, avem interceptări în care comandanţii voştri înţeleg foarte bine totul.(...) Trebuie să oprim războiul, trebuie să ne întoarcem la pace!”,  a mai spus Volodimir Zelenski.