Stiri

VIDEO: Panică și îmbulzeală într-un club din București, după ce o persoană a dat cu spray lacrimogen! Participant: „Ne-am gândit la Colectiv"

Panică și îmbulzeală într-un club din București, după ce o persoană a dat cu spray lacrimogen
Panică în clubul Trapsodia [Sursa foto: Captură video]
Un spectator a folosit spray lacrimogen în timpul unui concert din București, provocând panică printre participanți. Poliția a intervenit de urgență!

Zeci de tineri s-au îmbulzit și s-au călcat în picioare sâmbătă seara, 16 aprilie, într-un club din București, unde avea loc un concert, după ce o persoană a pulverizat cu un spray iritant-lacrimogen. Totul s-a întâmplat în urma unui conflict pornit între un bărbat şi un agent de pază.

Panică și îmbulzeală într-un club din București, după ce o persoană a dat cu spray lacrimogen
Panică și îmbulzeală într-un club din București[Sursa foto: Captură video]

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției și echipaje medicale.

Nouă persoane care au reușit să iasă din hală au fost evaluate medical, dar nu au necesitat să fie transportate la spital. La scurt timp, reprezentanții unui spital din Sectorul 1 au sesizat, tot prin intermediul 112, că o persoană care a participat la concert s-a prezentat la camera de gardă acuzând  „o stare de rău, pe fondul inhalații unei substanțe iritante”.

Mai multe imagini au fost postate de participanți pe Tik Tok. În filmare se aude cum tinerii țipă îngroziți.

Citeste si: VIDEO: Șofer de taxi, filmat de un client când joacă la păcănele în timpul cursei: „Așa poți muri din cauza unui neatent”

  „Care a dat cu spray, măi?” se aude un tânăr pe filmare, aceștia și-au acoperit nasul și gura cu haine pentru a nu inhala substanța.

Panică și îmbulzeală într-un club din București, după ce o persoană a dat cu spray lacrimogen
Panică și îmbulzeală într-un club din București[Sursa foto: Captură video]

Într-unul dintre comentarii o tânără spune cum a fost călcată în picioare în timpul ambuscadei. „ Am fost călcată în picioare, pe cap, pe corp, pe mâini, în rest sunt bine", a comentat tânăra. O altă persoană care a luat parte la eveniment spune că " pe mine m-au luat pe sus doi băieţi, pentru că nu mai puteam să ies de acolo".

Martor prins în busculadă: Ne-am gândit la Colectiv

Un tânăr, prins în busculada de la concert spune că nu mai vrea niciodată să calce într-o astfel de locație și mărturisește că în respectivele momente de panică s-a gândit la tragedia de la Colectiv. 

Citeste si: Urmărie ca-n filme pe străzile din București! Polițiștii au tras 15 focuri de armă pentru a prinde un șofer beat, drogat și fără permis de conducere

Ne-am gândit la Colectiv. Nu m-aș mai duce niciodată la așa ceva. Nu a fost bine organizat și nu mai vreau să iau parte la așa ceva. Nu mai vreau să-mi risc viața mea și a prietenilor mei. Eu chiar am rămas la urmă, până au ieșit toți prietenii mei. Prietena mea cerea apă. Toată lumea s-a călcat în picioare spre ieșire și și-au pierdut adidașii. Alcool s-a consumat foarte mult, nu știu de droguri, dar mirosea," a povestit tânărul la Antena 3. 

O reacție a venit și din partea organizatorilor

„S-au luat la bătaie doi indivizi, iar unul dintre ei a dat cu spray paralizant. De acolo au degenerat lucrurile, oamenii fiind speriați și mergând spre ușile de la ieșire, unde s-au înghesuit și s-au împiedicat”.

Panică și îmbulzeală într-un club din București, după ce o persoană a dat cu spray lacrimogen
Reacția organizatorilor[Sursa foto: Instagram]

Poliţia a deschis o anchetă

Anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„În noaptea de 16/17 aprilie 2022, în jurul orei 00.40, prin apel 112, Secția 2 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că în  pe parcursul unui concert, ce se desfășura într-o hală din sectorul 1, un participant ar fi pulverizat cu un spray iritant-lacrimogen. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției, precum și echipaje medicale. Au fost identificate nouă persoane, care părăsiseră incinta. Au fost evaluate medical, dar nu au necesitat transport la spital. Ulterior, o unitate spitalicească din sectorul 1, a sesizat, tot prin intermediul 112, că o persoană s-a prezentat la camera de gardă acuzând o stare de rău, pe fondul inhalații unei substanțe iritante, persoană care a participat la același spectacol. S-a stabilit contextul în care a fost organizat spectacolul și se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase" , au transmis poliţiştii bucureşteni.