Stiri

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale pentru sesiunea de toamnă

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale pentru sesiunea de toamnă
[Sursa foto: Facebook]
Marţi, 31 august, elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, şi-au aflat notele.

 Rezultatele la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, au fost afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar şi la avizierele liceelor, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, conform prevederilor specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR). 

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

  De aici poţi afla ce note ai luat la examenul de Bacalaureat din 2021, sesiunea de toamnă.

La sesiunea de toamnă au participat elevii care nu s-au prezentat la examenul din vară şi cei care nu au obţinut notă de trecere, dar şi candidaţii din sesiunile anterioare care nu au trecut examenul. Notele vor fi publicate şi la avizierele unităţilor de învăţământ.

Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2021. Edu.ro a publicat rezultatele oficiale pentru sesiunea de toamnă

 În aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţie, atât fizic, la secretariatele unităţilor de învăţământ, cât şi online, trimiţând un email pe adresa unităţii de învăţământ. Cererile pot fi transmise în intervalul orar 12:00- 18:00. Candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi publicate pe 3 septembrie. Nota minimă de promovare a examenului este 5, pentru fiecare probă în parte, iar media finală pentru promovarea examenului este de cel puțin 6. 

- 31 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00;

- 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – Depunerea contestațiilor;

- 1-3 septembrie 2021 – Rezolvarea contestațiilor;

- 3 septembrie 2021 – Afișarea rezultatelor finale. 

 Aproximativ 39.000 de candidați s-au înscris la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2021, care a început luni, 16 august. Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2020-2021, picând sau neprezentându-se la sesiunea din vară, iar aproximativ 14.000 de candidați sunt din promoțiile anterioare.