Stiri

Cum se face rapid și ușor o contestaţie la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Cum se face rapid și ușor o contestaţie la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă
[Sursa foto: Facebook ]
Elevii nemulţumiţi de nota obţinută la examenul de Bacalaureat, sesiunea din toamnă, pot depune contestaţie.

 Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului este aproape de final. Notele vor fi publicate marţi, pe 31 august, pe site-ul edu.ro, iar candidaţii care se vor simţi nedreptăţiţi, vor putea depune contestaţie.

Cum se depune o contestaţie la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Cum se face rapid și ușor o contestaţie la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

 Imediat după ce site-ul edu.ro va publica notele obţinute de elevi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, candidaţii vor putea depune contestaţii.

Conform Ministerului Educaţiei, rezultatele vor fi afişate marţi, 31 august, pe site-ul edu.ro şi la avizierele unităţilor de învăţământ, până la ora 12:00. Începând cu această oră, elevii nemulţumiţi cu notele obţinute, vor putea face contestaţie. Cererile pot fi depuse doar până la ora 18:00.

 Pentru a depune contestaţie, elevii trebuie să completeze o cerere, care poate fi trimisă în două moduri, ori fizic, la secretariatul unităţii de învăţământ, ori online. Candidaţii care vor opta pentru cea de-a doua variantă trebuie să trimită cererea pe adresa de email a unităţii de învăţământ unde au susţinut examenul. În ambele cazuri, elevii trebuie să declare că au luat la cunoştinţă faptul că notele pot să crească sau să descrească după recorectare.

Cum se face rapid și ușor o contestaţie la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

 Este foarte important ca elevii să cunoască faptul că notele obținute după recorectarea lucrărilor vor fi cele finale și că nu vor mai avea dreptul de a le contesta în cazul în care sunt mai mici decât cele acordate inițial, după prima corectare. 

- 31 august 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00;

- 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – Depunerea contestațiilor;

- 1-3 septembrie 2021 – Rezolvarea contestațiilor;

- 3 septembrie 2021 – Afișarea rezultatelor finale. 

Aproximativ 39.000 de candidați s-au înscris la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2021, care a început luni, 16 august. Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoția 2020-2021, picând sau neprezentându-se la sesiunea din vară, iar aproximativ 14.000 de candidați sunt din promoțiile anterioare.