Stiri

Evenimentul cu 5.000 de oameni de la Barcelona este „un succes”! Niciunul dintre aceștia nu s-a infectat cu COVID-19

Evenimentul cu 5000 de persoane de la Barcelona
Evenimentul cu 5000 de persoane de la Barcelona [Sursa foto: Captură YouTube]
Experiment reușit la Barcelona! Cercetătorii spun că nu a existat niciun semn de infectare la concertul la care au participat 5.000 de persoane.

Guvernul din Spania a aprobat un concert-test în luna martie a acestui an. Aproximativ 5.000 de persoane au participat la evenimentul din Barcelona. Deși nu s-a impus distanțarea socială, purtarea măștii de protecție a fost obligatorie pe tot parcursul concertului. Acesta a fost cel mai mare eveniment cu public care a avut loc de la începutul pandemiei de coronavirus. Potrivit surselor, întregul demers face parte din cadrul proiectului de cercetare al guvernului spaniol, pentru a testa care sunt condițiile esențiale pe care industria de evenimente trebuie să le respecte. 

Evenimentul cu 5000 de persoane de la Barcelona
Evenimentul cu 5000 de persoane de la Barcelona[Sursa foto: Captură YouTube]

Șase persoane, infectate pozitiv cu COVID-19

Pentru că nu au existat cazuri de infectări cu coronavirus, cercetătorii consideră evenimentul de la Barcelona „un succes”. De asemenea, la doar două săptămâni de la marele eveniment, din cei 5.000 de participanți, șase persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din primele informații, aceștia nu au fost infectați în timpul concertului.

Nu există semne care să sugereze că transmiterea a avut loc în timpul evenimentului, care a fost obiectivul acestui studiu”, a declarat Josep Maria Llibre, medic la Spitalul Germanii Trias i Pujol din Barcelona.