Stiri

Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro. Ce poveste i-a spus șoferul femeii

Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro
Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro [Sursa foto: PixaBay]
O femeie a fost păcălită de un taximetrist din Cluj, care s-a dat drept procuror și președinte al CSAT în Ardeal. Bărbatul a reuşit să obţină 55.000 de euro.

Un taximetrist din Cluj ar putea primi oricând un job de scenarist la Hollywood. Bărbatul a convins o clientă să-i trimită o sumă enormă de bani. Şoferul a pretins că este procuror și şeful CSAT pe Ardeal, pentru a cere nu mai puţin de 55.000 de euro ca să oprească o anchetă fictivă în care ar fi fost vizat soţul femeii. Femeia i-a crezut povestea, și a încercat, cu suma respectivă, să rezolve problemele cu legea ale soțului ei. 

Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro
Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro[Sursa foto: PixaBay]

După ce femeia i-a oferit banii, ca împrumut, taximetristul  a început să-i ceară şi mai mulţi, având în vedere că victima sa avea acces la sume importante de bani. Metoda de înșelăciune a șoferului a fost descoperită atunci când femeia și-a întrebat soțul dacă mai are probleme cu legea, moment în care a descoperit faptul că a fost trasă pe sfoară.

Citește și: Taximentriștii din București, amendați pentru suprataxare, neeliberare de bon fiscal și lipsa staţiei radio! Polițiștii au aplicat amenzi de peste 26.000 de lei

Taximetristul, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare

Bărbatul a încercat un „scenariu” și în fața anchetatorilor, dar de această dată nu a mai fost crezut. Acesta le-a spus procurorilor că întreaga situaţie s-a petrecut cu complicitatea victimei sale care voia de fapt să divorţeze de soţul său.  Șoferul a fost arestat și condamnat la închisoare  timp de 3 ani și 6 luni cu executare. Mai mult, acesta trebuie să plătească daune de 44.870 de euro. 

Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro
Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Un șofer de taxi a primit un mesaj de-a dreptul surprinzător din partea unui client: „Am o rugăminte mare la tine”

„Suma este necuvenită având în vedere atitudinea victimei de participare totală, fără vinovăţie, în planul fantasmagoric de inducere şi menţinere în eroare creat de către inculpat (autovictimizare). Persoana vătămată a venit în întâmpinarea înşelăciunii. Este relevant în acest sens că remiterea către inculpat a sumei iniţiale de 5.000 euro s-a făcut la iniţiativa persoanei vătămate, chiar potrivit declaraţiei acesteia şi a soţului său. Succesul inculpatului a fost facilitat de imersiunea totală a victimei în planul infracţional, cauzată de susceptibilitatea şi plasticitatea psihică a acesteia, elemente sine qua non ale comiterii faptei”, a arătat Judecătoria Cluj-napoca.