Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro. Ce poveste i-a spus șoferul femeii

Un taximetrist din Cluj ar putea primi oricând un job de scenarist la Hollywood. Bărbatul a convins o clientă să-i trimită o sumă enormă de bani. Şoferul a pretins că este procuror și şeful CSAT pe Ardeal, pentru a cere nu mai puţin de 55.000 de euro ca să oprească o anchetă fictivă în care ar fi fost vizat soţul femeii. Femeia i-a crezut povestea, și a încercat, cu suma respectivă, să rezolve problemele cu legea ale soțului ei.
Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro[Sursa foto: PixaBay]
După ce femeia i-a oferit banii, ca împrumut, taximetristul a început să-i ceară şi mai mulţi, având în vedere că victima sa avea acces la sume importante de bani. Metoda de înșelăciune a șoferului a fost descoperită atunci când femeia și-a întrebat soțul dacă mai are probleme cu legea, moment în care a descoperit faptul că a fost trasă pe sfoară.
Taximetristul, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare
Bărbatul a încercat un „scenariu” și în fața anchetatorilor, dar de această dată nu a mai fost crezut. Acesta le-a spus procurorilor că întreaga situaţie s-a petrecut cu complicitatea victimei sale care voia de fapt să divorţeze de soţul său. Șoferul a fost arestat și condamnat la închisoare timp de 3 ani și 6 luni cu executare. Mai mult, acesta trebuie să plătească daune de 44.870 de euro.
Un taximetrist din Cluj a păcălit o clientă cu suma de 55.000 de euro [Sursa foto: PixaBay]
„Suma este necuvenită având în vedere atitudinea victimei de participare totală, fără vinovăţie, în planul fantasmagoric de inducere şi menţinere în eroare creat de către inculpat (autovictimizare). Persoana vătămată a venit în întâmpinarea înşelăciunii. Este relevant în acest sens că remiterea către inculpat a sumei iniţiale de 5.000 euro s-a făcut la iniţiativa persoanei vătămate, chiar potrivit declaraţiei acesteia şi a soţului său. Succesul inculpatului a fost facilitat de imersiunea totală a victimei în planul infracţional, cauzată de susceptibilitatea şi plasticitatea psihică a acesteia, elemente sine qua non ale comiterii faptei”, a arătat Judecătoria Cluj-napoca.