Stiri

Un oraș din România va înlocui artificiile de Revelion cu un spectacol de drone și lasere. Care este explicația

Orașul din România care renunță la artificiile de Revelion
Orașul din România care renunță la artificiile de Revelion [Sursa foto: PixaBay]
Orașul din România care va înlocui focul de artificii din noaptea de Revelion cu un spectacol de drone și lasere. Iată care este scopul deciziei.

În timp ce alți primari își fac planuri pentru cele mai spectaculoase artificii, administrația unui oraș a luat o decizie care ar putea să îi supere pe iubitorii de tradiții, însă să-i bucure pe cei care vor să îndepărteze poluarea. La Iași, propunerea consilierilor USR de a se renunța la artificii în noaptea de Revelion a fost adoptată, iar spectacolul din noaptea dintre ani ar putea fi realizat cu ajutorul a 200 de drone.

De asemenea, un spectacol de lasere ar putea înlocui focul de artificii pentru noaptea de Revelion. 

Orașul din România care renunță la artificiile de Revelion
Orașul din România care renunță la artificiile de Revelion[Sursa foto: PixaBay]

Argumentul folosit în favoarea renunțării la focul de artificii a fost că animalele de companie se sperie foarte tare din cauza bubuiturilor. În timp ce oamenii se bucură de artificii, pentru animale zgomotul foarte puternic este un chin și poate chiar să le pună viața în pericol.

Totodată, oamenii au constatat că după focul de artificii, animalele lor de companie nu au mai putut fi găsite, doarece au fugit, speriate fiind de zgomotul deranjant. 

Citește și: Dimineața Nebună: Orașul din România, la un pas să rămână fără decorațiuni de Crăciun. Un bărbat a furat 100 de metri de instalație de lumini

Am pornit de la o statistică a asociațiilor de protecție a animalelor, care specifică faptul că, în 31 decembrie, numărul de cazuri pentru dispariția animalelor este cel mai mare procent din an”,  a fost explicația consilierului local USR Iași, Andrei Popescu.

Cum au reacționat ieșenii

Vestea a împărțit ieșenii în două tabere. În timp ce unii sunt nemulțumiți de noua măsură, alții se gândesc la binele animalelor și susțin că decizia este una potrivită.

Citește și: Dimineața Nebună: Universitatea care propune studenţilor un curs în care îi învaţă să nu facă nimic și să se relaxeze- AUDIO

Mergem pe tradițional. Am o vârstă, nu că nu m-aș schimba, sunt foarte adaptabil, dar nu la prostii.” /   „Mă gândesc și la căței, mă gândesc și la copii. De exemplu, nepoții mei abia așteaptă să vadă artificiile”, „Este o idee foarte bună. Câinele meu, l-am luat de pe stradă, și este foarte speriat de aceste zgomote, trebuie să fiu atentă când sunt artificii, câinele va fi foarte speriat. Sunt mulți căței pe stradă, nu au o casă, e o idee bună, să nu îi speriem, să evităm accidentele”, ”„Mai bine să nu se dea artificii, cel puțin în zonele cu case. Unde sunt mulți câini afară nu ar trebui să se dea.”, au declarat câțiva localnici.