Stiri

Un bărbat din Moscova, reținut și amendat pentru că purta pantofi sport în culorile Ucrainei, albastru și galben: „Un mijloc de agitație”

Un bărbat din Moscova, reținut și amendat pentru că purta pantofi sport în culorile Ucrainei, albastru și galben
pantofi sport în culorile Ucrainei, albastru și galben [Sursa foto: Captură insider]
Un bărbat de 40 de ani care purta pantofi sport în culorile albastru și galben specifice drapelului ucrainean a fost reținut și amendat.

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut în centrul Moscovei, sub acuzația de participare la un protest neautorizat și pentru că purta pantofi sport albastru cu galben, scrie publicația independentă rusă The Insider.

Instanța l-a amendat cu 10.000 de ruble (565 lei)

Autoritățile au considerat încălțămintea bărbatului „ un mijloc de agitație ”. Bărbatul a fost reținut pe 6 martie, când ieșea dintr-un centru comercial din centrul orașului, unde s-a dus să le cumpere cadouri membrilor din familie, conform avocatului său.

Poliția l-a arestat în Piața Teatrului din Moscova și l-a dus la Departamentul Afacerilor Interne din Lianozovo. 

Citeste si: O artistă din Rusia riscă până la 10 ani de închisoare! A înlocuit etichetele de preț dintr-un supermarket cu știri despre războiul din Ucraina: „Este o infracțiune gravă”

La sediul poliției i-a fost întocmit un proces-verbal în temeiul părții a 5-a a articolului 20.2

din Codul penal (nerespectarea regulilor de organizare a unui miting), care arăta că bărbatul a strigat lozinci într-un grup de persoane care participau la un protest neautorizat.

Arestări la protestele din Rusia

OVD-Info, organizație care luptă pentru drepturile omului, a transmis că peste 200 de persoane au fost arestate la protestele din Rusia de la începutul lunii față de războiul declanșat în Ucraina. Printre cei ridicați se numără și jurnaliști.

Un bărbat din Moscova, reținut și amendat pentru că purta pantofi sport în culorile Ucrainei, albastru și galben

Arestări s-au făcut în 17 orașe, cele mai multe în capitala Moscova şi în Sankt-Petersburg. Cei arestați riscă până la 15 ani de închisoare, potrivit unui recent decret care a incriminat folosirea cuvântului „război” cu privire la operațiunea lansată în Ucraina