Stiri

O artistă din Rusia riscă până la 10 ani de închisoare! A înlocuit etichetele de preț dintr-un supermarket cu știri despre războiul din Ucraina: „Este o infracțiune gravă”

O artistă din Rusia a fost arestată după ce a scris pe etichetele unor produse dintr-un magazin mesaje  referitoare la războiu din Ucraina.
Alexandra Skochilenko [Sursa foto: Twitter]
O artistă din Rusia a fost arestată după ce a scris pe etichetele unor produse dintr-un magazin mesaje referitoare la războiu din Ucraina.

Alexandra Skochilenko, artista în vârstă de 31 de ani, a fost reținută sub acuzația că a înlocuit etichetele de preț unor produse dintr-un supermarket cu hârtii pe care se aflau mesaje în care erau redate informații cu privire la invazia rusească din Ucraina și la atrocitățile pe care rușii le comit în țara vecină de mai bine de o lună și jumătate.

O artistă din Rusia a fost arestată după ce a scris pe etichetele unor produse dintr-un magazin mesaje  referitoare la războiu din Ucraina.
Alexandra Skochilenko

A plasat bucăţi de hârtie, conţinând informaţii deliberat false despre acţiunile armatei ruse, peste etichetele de preţuri ale unor produse dintr-un supermarket.

Este o infracţiune gravă”, a adăugat justiția de la Moscova, care susține că femeia era „motivată de o ostilitate politică faţă de Federaţia Rusă”.

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul României! Liderul Kievului a vorbit despre Nicolae Ceaușescu: „Era o persoană inadecvată”

Până pe 31 mai, Alexandra Skocilenko va sta în arest provizoriu, după ce un cumpărător – a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a precizat Dmitri Gerasimov, avocatul artistei din Rusia.

„Armata rusă a bombardat o școală de artă din Mariupol, unde aproximativ 400 de oameni se ascundeau de bombardamente”, se arată pe eticheta de preț a supermarketului, mesajul fiind atribuit Alexandrei Skochilenko.

Protestele de înlocuire a etichetelor de preț, inițiate de grupul Feminist Anti-War Resistance

Protestele de înlocuire a etichetelor de preț care au fost inițiate de grupul Feminist Anti-War Resistance, fondat în luna februarie 2022 pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina,  au devenit o modalitate populară prin care rușii anti-război își pot spune punctul de vedere pe unei interdicții aproape totale a protestelor publice.

O artistă din Rusia a fost arestată după ce a scris pe etichetele unor produse dintr-un magazin mesaje  referitoare la războiu din Ucraina.
Alexandra Skochilenko[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Bătrân fugit în papuci din Ucraina, mărturisiri emoționante: „Am pierdut tot! Pentru ce să mai trăiesc?” Bărbatul izbucnește în lacrimi când primeşte pantofi de la pompierii din Rădăuţi

„Astăzi, feministele sunt una dintre puținele forțe politice active din Rusia. Multă vreme, autoritățile ruse nu ne-au perceput ca pe o mișcare politică periculoasă și, prin urmare, am fost temporar mai puțin afectați de represiunea de stat decât alte grupuri politice. În prezent, peste patruzeci și cinci de organizații feministe diferite operează în toată țara, de la Kaliningrad la Vladivostok , de la Rostov-pe-Don la Ulan-Ude și Murmansk . Facem apel la grupurile feministe ruse și la feministele individuale să se alăture Rezistenței Feministe Anti-Război și să unească forțele pentru a se opune activ războiului”, a trasmis Grupul Feminist Anti-War Resistance, mesaj pe Telegram.