Stiri

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles a transmis un mesaj emoționant: "Ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă, de serviciul ei devotat"

Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a
Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a [Sursa foto: Instagram/ The Royal Family]
Regele britanic Charles al III-lea a transmis un mesaj la prima aniversare a morții mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Se împlinește un an de când lumea a stat în loc: vestea morții Elisabetei a II-a, regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord, a șocat milioane de oameni din întreaga lume. Ieri, Regele Charles al III-lea a comemorat un an de la moartea mamei sale. A ținut să mulțumească și poporului britanic pentru sprijinul pe care i l-a oferit în ultimul an, de când el și soția sa, Regina Camilla, au devenit suverani. 

"Ne amintim cu mare afecțiune de viața ei lungă, de serviciul ei devotat și de tot ceea ce a însemnat pentru atât de mulți dintre noi. De asemenea, sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul arătat soției mele și mie în acest an, în timp ce facem tot ce putem pentru a vă servi pe toți", a scris regele în vârstă de 74 de ani într-un mesaj publicat vineri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

În acest scop, Regele Charles a publicat o fotografie necunoscută până acum a mamei sale. Aceasta o arată pe regină la vârsta de 42 de ani. Fotografia a fost realizată de cunoscutul fotograf britanic Cecil Beaton. Conform surselor, monarhul a petrecut  aniversarea morții" în liniște și în privat".

Ziua este de două ori emoționantă pentru el: și-a pierdut mama și a devenit rege în același timp. În plus, el urmează tradiția mamei sale: Elisabeta a II-a îi plăcea să petreacă aniversările morții tatălui său, regele George al VI-lea (1895-1952), în "reflecție privată", fără evenimente oficiale planificate. 

Citește și: Este prima dată în 30 de ani când se întâmplă asta! Gestul istoric făcut de Regele Charles al III-lea la prima paradă aniversară de ziua lui. De ce își sărbătorește monarhul ziua de naștere de două ori pe an

Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață! Cum arăta Suverana cu 2 zile în urmă

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață pe 8 septembrie 2022, la 96 de ani, la scurt timp după ce medicii au devenit îngrijorați cu privire la starea ei de sănătate. Decesul suveranei a venit la doar două zile de când s-a întâlnit cu Liz Truss, noul prim-ministru al Regatului Unit. În imaginile publicate de serviciile casei regale, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani, care a devenit astfel cel de-al 15-lea şef al guvernului britanic în timpul celor 70 de ani dedomnie ai reginei Elisabeta.

Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață
Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață[Sursa foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia]

Fotografiile făcute publice în mediul online au stârnit îngrijorare printre fanii regali, întrucât aceasta avea mâna vânătă, cel mai probabil din cauza perfuziilor. Majoritatea internauților au încercat să justifice imaginile prin faptul că regina Elisabeta avea o vârstă înaintată.

Citește și: O nouă lovitură pentru Prințul Harry. A rămas fără titlu regal pe site-ul oficial, la trei ani după ce s-a mutat din Marea Britanie

„Regina pare să aibă probleme cu circulația sângelui. Mâinile ei sunt albastre.”,   a scris un internaut pe rețelele sociale, în timp ce un altul a reacționat:  ”Mâinile părinților mei erau așa, cred că are legătură cu pielea care devine mai subțire odată cu înaintarea în vârstă, fiind predispusă la vânătăi.”