Stiri

Top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi

Top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi
Iată top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi   [Sursa foto: Pexels ]
Iată care sunt 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi!

Top 4 cele mai bune exerciții pentru a nu te îngrășa. Vara se află la câteva luni distanță, motiv pentru care este momentul oportun pentru a începe să faceți primii pași spre un stil de viață mai activ și mai sănătos. Pe lângă beneficiile fizice ale sportului, există și multe beneficii ale sănătății.

Citește și: Medicul ortoped al vedetelor vorbește în premieră despre operația lui Cătălin Măruță! Când va reveni prezentatorul TV la o viață activă

Persoanele cu colesterol mai mare, cărora li se recomandă constant să facă mișcare, se întreabă adesea dacă exercițiile fizice scad colesterolul.

Top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi
Top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi[Sursa foto: Pexels ]

Dacă medicul dumneavoastră vă sfătuiește să vă reduceți colesterolul, atunci este timpul să acționați. Nivelurile ridicate de colesterol pot dăuna arterelor și pot crește riscul de boli de inimă, atac de cord, accident vascular cerebral și blocaje arteriale.

„Combinarea exercițiilor fizice cu o dietă mai sănătoasă și alegeri de stil de viață are cel mai mare impact”, le-a recomandat cardiolog Leslie Cho, MD, din Cleveland Clinic, persoanelor care vor să slăbească și

să scadă nivelul de colesterol din corp.

Prin urmare, doctorii recomandă că este crucial ca toată lumea să știe care sunt cele mai bune exerciții pentru scăderea colesterolului, potrivit The News. 

Cele mai bune exerciții pentru slăbit și scăderea colesterolului

1. Mersul rapid

Specialiștii nu recomandă să folosiți banda de alergare la viteză maximă. De fapt, poate provoca mai mult rău decât bine sănătății dumneavoastră dacă nu sunteți obișnuit să alergați, sunteți supraponderal sau aveți probleme articulare.

Începeți cu o plimbare scurtă și ușoară în jurul blocului, treceți la o plimbare mai lungă și, în final, alergați încet. Tensiunea arterială va scădea și ca urmare a scăderii colesterolului.

2. Înotul

Înotul este o modalitate la fel de eficientă de a scădea colesterolul precum mersul pe jos. Te ajută să îți antrenezi întregul corp în timp ce înoți câteva ture în piscină, iar exercițiul poate fi relaxant.

Scăderea colesterolului este unul dintre numeroasele beneficii ale înotului pentru inimă.

Top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi
Top 4 cele mai bune exercitii care te ajuta sa nu te ingrasi[Sursa foto: Pexels ]

3. Ciclism

Ciclismul poate arde la fel de multe calorii precum alergatul. De multe ori nu este nevoie de echipament special, ci doar de o tură cu prietenii cu biciclete în parc, iar beneficiile vor apărea.

4. Yoga

Cea mai bună veste pentru cineva căruia nu-i place cardio este că yoga este, de asemenea, benefică. Cu toate acestea, trebuie să vă creșteți ritmul cardiac pentru a beneficia de avantaje cardiovasculare.

Yoga este o modalitate fantastică de a crește flexibilitatea, de a-ți îmbunătăți somnul, de a-ți exercita facultățile mentale și fizice și de alte aspecte ale stilului tău de viață.