Stiri

Top 3 cele mai ciudate cazuri medicale din 2022! Doctorii s-au confruntat cu povești fascinante

top 3 cazuri medicale 2022
Top 3 cazuri medicale fascinante în 2022  [Sursa foto: Freepik, Pixabay ]
Iată topul celor mai fascinante cazuri medicale care au avut loc în 2022.

În anul 2022 au existat mai multe cazuri medicale care i-au luat prin surprindere chiar și pe doctori. Clinicile publică rapoarte de caz în reviste științifice despre lucruri neobișnuite sau rare care se întâmplă pacienților.

Astfel, a apărut un top 3 al celor mai fascinante și ciudate cazuri medicale din acest an, realizat de Insider. Specialiștii au scris despre cazuri fascinante în 2022, inclusiv cel al unui bărbat care s-a ales cu o limbă neagră și păroasă în urma unui accident vascular cerebral și cel al unui alt bărbat care a luat de 80 de ori cantitatea recomandată de vitamina

D, iar lista poate continua.

Citește și: Primul magazin care vinde canabis legal s-a deschis în New York! Clienții s-au aglomerat de la primele ore

1. A renunțat la relațiile intime din cauza unei alergii după orgasm

Un bărbat a fost nevoit să renunțe la relațiile intime după ce a aflat că are o alergie rară. Un studiu de caz publicat în jurnalul medical Urology Case Reports în noiembrie a descris că bărbatul de 27 de ani care a renunțat să întrețină relații intime până când i s-a prescris un antihistaminic.

Bărbatul avea simptome asemănătoare gripei de fiecare dată când ejacula.

Medicii spun că simptomele sunt cauzate de sindromul bolii post-orgasmice (POIS), acestea apărând după ce bolnavul are orgasm în urma activității sexuale, după masturbare sau în mod spontan în timpul somnului.

top 3 cazuri medicale 2022
Care au fost cele mai fascinante cazuri medicale care au avut loc în 2022[Sursa foto: Freepik]

2. Un bărbat a ajuns cu limba neagră și păroasă din cauza dietei

Limba unui bărbat a devenit neagră și păroasă din cauza unei diete. Raportul publicat în martie în JAMA Dermatology descria un bărbat cu vârsta cuprinsă între 50 și 60 de ani care a ajuns să aibă o limbă neagră și păroasă după ce a suferit un atac vascular cerebral în urma căruia a fost obligat să adopte o dietă doar din piureuri.

Citește și: Inedit! O mireasă înlocuiește aruncatul buchetului cu „aruncatul pisicii”. Motivul pentru care a făcut asta

Medicii au specificat faptul că aceste simptome s-au format din cauza lipsei de abraziune sau de stimulare pe partea superioară a limbii, ceea ce duce la acumularea unei proteine ​​numite keratina. Ca rezultat, proeminențele conice care acoperă limba numite papilele filiforme devin lungi și capătă un aspect asemănător părului.

top 3 cazuri medicale 2022
Un bărbat a ajuns la spital cu supradoza de vitamina D [Sursa foto: Pixabay]

3. Un bărbat a făcut supradoză de vitamina D, după ce a luat o cantitate de 80 de ori mai mare

Un bărbat a ajuns la spital cu simptome îngrijorătoare, printre care pierderea în greutate, diaree și țiuit în ureche. Medicii au descoperit că bărbatul avea nivelul de vitamina D din sânge de șapte ori mai mare decât cel recomandat. Pacientul luase o cantitate de vitamina D de 80 de ori mai mare decât cea recomandată.