Stiri

Primul magazin care vinde canabis legal s-a deschis în New York! Clienții s-au aglomerat de la primele ore

canabis
Primele imagini de la deschiderea magazinului care vinde canabis legal, în New York  [Sursa foto: Captura Video]
A fost deschis primul magazin din New York care comercializează în mod legal canabis.

Primul magazin din New York care comercializează în mod legal canabis a fost deschis joi, 29 decembrie 2022, în inima Manhattanului, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

Încă din prima zi a deschiderii, peste 100 de persoane s-au înghesuit în fața magazinului, care aparține asociației Housing Works, o organizație non-profit. Este prima asociație care a deschis un magazin sub licența statului New York, din cele 36 de autorizații eliberate începând cu 21 noiembrie. 

„Prima vânzare legală de canabis pentru adulți reprezintă o etapă istorică pentru industria canabisului din New York”, a declarat Kathy Hochul, guvernatoarea democrată a statului New York.  „Astăzi este doar începutul și sunt nerăbdătoare să ne continuăm eforturile pentru a face din (statul) New York un model național pentru sectorul sigur, echitabil și incluziv pe care suntem pe cale să îl construim”, a mai spus ea într-un comunicat.

Citește și: Dimineața Nebună: Tânăr prins în timp ce vindea substanțe interzise în satul Drogu- AUDIO

Mai multe imagini cu persoanele care au venit la deschiderea magazinului au apărut pe rețelele de socializare. 

Primăria mizează pe vânzări de 1,3 miliarde de dolari din anul 2023

Primul magazin care vinde canabis a fost deschis prin ajutorul asociației Housing Works, sub licența statului New York, care ajută persoane seropozitive, foști deținuți și persoane fără adăpost.

canabis
Primul magazin care vinde canabis legal s-a deschis în New York[Sursa foto: Pixabay ]

Statul New York vrea să acorde primele 150 de licențe unor comercianți condamnați în trecut pentru deținerea sau vânzarea de canabis pentru a repara anumite acțiuni din trecut, ceea ce consideră ca fiind impactul nedrept al deceniilor de interzicere a marijuanei, care au vizat în special comunitățile afro-americane și hispanice.

Citește și: Dimineața Nebună. Bilete de autobuz comestibile cu cannabis în Berlin! Transportul public din Berlin vrea să încurajeze mersul cu autobuzul în perioada Crăciunului

De mai bine de un an este legal ca în statul New York adulții cu vârsta peste 21 de ani să poată consuma canabis. Odată cu această schimbare, Primăria mizează pe vânzări de 1,3 miliarde de dolari începând cu 2023 și pe crearea a 19.000 până la 24.000 de locuri de muncă în următorii trei ani.