Stiri

Televiziunea din Republica Moldova anchetează votul propriului juriu la Eurovision 2022 pentu că nu a acordat niciun punct României

Televiziunea din Republica Moldova anchetează votul propriului juriu la Eurovision 2022 pentu că nu a acordat niciun punct României
Televiziunea din Republica Moldova anchetează votul propriului juriu la Eurovision 2022  [Sursa foto: Facebook]
Televiziunea moldovenească a anunțat că va desfășura o investigație pentru a afla de ce juriul său nu a acordat niciun punct României.

Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a declarat că de fiecare dată Republica Moldova şi România dau punctaje înalte între ele la concursul muzical Eurovision, lucru care acum nu s-a mai întâmplat în cazul juriului moldovean, în timp ce votul juriului român a fost anulat. Motiv pentru care societatea de radio şi televiziune a Republicii Moldova (Teleradio-Moldova) a anunţat că va desfăşura o investigaţie internă pentru a elucida de ce juriul său nu a acordat Românei niciun punct.

„Ar trebui să înţelegem ce raţiuni au determinat juriul din Republica Moldova să fie atât de departe de ceea ce a spus publicul. N-aş fi vrut să vorbesc astăzi despre asta, dar pentru toată lumea este clar că această notă amară pe care a introdus-o în discuţie juriul de la Chişinău nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmări pe Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov.

Asta contează în primul rând'',
 a explicat directorul Teleradio-Moldova.

Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu
Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu

Citeste si: Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, despre scandalul de la Eurovision: „Votul politic, pe simpatii sau vecinătăţi, nu are legătură cu muzica"

Reamintim că Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anulat, pentru presupuse neregularităţi, voturile juriilor din România, Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia şi San Marino, ceea ce a favorizat grupul ucrainean de hip hop Kalush Orchestra, care a câştigat concursul.

Reacția Edei Marcus când a aflat că nu este lăsată să intre în direct pentru a anunța punctele României

Juriul de la București a oferit punctajul maxim reprezentanților Republicii Moldova. Cu toate acestea, organizatorul care a anunțat punctajul pentru România a oferit cele 12 puncte Ucrainei, care, conform documentului oficial al votului de la București, nu a primit niciun punct. De asemenea, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, aşa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor.

Televiziunea din Republica Moldova anchetează votul propriului juriu la Eurovision 2022 pentu că nu a acordat niciun punct României
Eda Marcus[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision 2022: „Au făcut-o târziu, la presiunea publicului”

Prezentatoarea TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul "Bucharest is calling", consternarea ei atunci când Televiziunii Române i-a fost refuzată de către EBU (European Broadcasting Union) transmiterea în direct.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Eda Marcus (@eda_marcus)