Stiri mondene

Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision 2022: „Au făcut-o târziu, la presiunea publicului”

Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision
Dan Negru [Sursa foto: Facebook]
Dan Negru a avut o primă reacție după scandalul de la Eurovision 2022. Acuzațiile aduse de prezentatorul TV!

Concursul muzical Eurovision 2022 a fost câștigat de Ucraina! România a obținut abia locul 18. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei. Înainte de anunțarea votului, EBU a scos din concurs juriile a 6 țări, pe motiv de “ modele de vot neregulate”, fără însă să nominalizeze țările. Când a venit momentul anunțului votului din partea României, reprezentanta țării noastre Eda Marcus nu a mai apărut pe ecran, iar anunțul a fost făcut de un reprezentant Eurovision aflat la Torino.

Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision
Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision[Sursa foto: Facebook]

Într-o postare pe Facebook, Dan Negru și-a exprimat opinia despre Eurovision 2022 și scandalul care a izbucnit după anunțarea câștigătorului. Celebrul prezentator TV este de părere că postul de televiziune TVR a reacționat mult prea târziu și doar la presiunea publicului. 

Citeste si: Eda Marcus, noi dezvăluiri despre scandalul voturilor de la Eurovision 2022: „Am dat 12 puncte Moldovei. Au avut punctajul nostru de vineri seara”

„TVR a reacționat târziu explicând că Eurovision le-a cenzurat votul. A făcut-o abia după ce toată țara a huiduit faptul că România nu a acordat niciun punct Moldovei. Adică, la ore distanță după ce scandalul era deja pornit!  Lentoarea in reacții e caracteristică instituțiilor de stat din România. Televiziunea publică trebuia să anunțe in timp real pe toate rețele social media că le este cenzurat votul. 

Atunci, pe loc, sambată seara!   Au făcut-o târziu, la presiunea publicului! In continuare cred că moldovenii au co*** și ai noștri n-au. Chișinău a spus public, in prime-time european, că București-Chișinău e totuna. Reacția Bucureștiului a fost țopăiala in limba spaniolă. Moldovenii n-au punctat o melodie in limba spaniolă. Asta a cântat România  "Trenulețul Chișinău-București" va ràmâne un act de curaj al mesajului politic in muzică. Chișinăul a avut curajul unui pas mare. Noi am țopăit. Nu poți să sari o prăpastie țopaind! Trebuie să ai curajul sa faci un pas mare... ”,  a scris Dan Negru   pe Facebook. 

Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision
Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision[Sursa foto: Facebook]

Dan Negru, despre piesa cu care s-a prezentat Moldova la Eurovision 

În continuare, Dan Negru a avut numai cuvine de laudă pentru melodia cu care s-a prezentat Moldova la concursul muzical Eurovison 2022.

Citeste si: TVR reacționează după ce votul României la Eurovision a fost anulat! Juriul din România a dat punctaj maxim Moldovei

„Moldovenii au co🥚e.  S-au dus la Eurovision cu o melodie care are un mesaj puternic politic pro-unionist. Showbiz românesc nu are curajul mesajelor politice.  E ticsit de pițipoance și papițoi care trăiesc din banii televiziunilor și ai primăriilor și de asta n-au curajul mesajelor politice.  Dacă tot recunoașteți că Eurovision e un concurs cu miză geo-politică, atunci România putea să arate Europei, la oră de maximă audiență și pe toate televiziunile europene, că două țări sunt una!   Moldovenii au avut curajul să spună Europei că București-Chișinău e totuna! România nu a avut curajul!

Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision
Dan Negru a reacționat după scandalul de la Eurovision[Sursa foto: Facebook]

"Țară veche, țară nouă
Parcă-i una, parcă-s două
Ba aparte, ba-mpreună
Parcă-s două, parcă-i una"
Ăsta e mesajul Moldovei pentru Europa!  Aștept să le crească co*** și alor noștri! Altfel, Grigore Vieru avea dreptate:  "Patria e ca un copil. Dacă uiți de ea, poate să plece de acasă”,  a mai scris Dan Negru