Stiri

Starea de sănătate a actorului Bruce Willis se înrăutățește: Este din ce in ce mai lent și prezintă un comportament ușor agresiv

Starea de sănătate a actorului Bruce Willis se înrăutățește: Este din ce in ce mai lent și prezintă un comportament ușor agresiv
Starea de sănătate a actorului Bruce Willis se înrăutățește [Sursa foto: Facebook]
Demența frontotemporală cu care a fost diagnosticat Bruce Willis la 16 februarie a lăsat lumea cinematografiei în stare de șoc.

Starul „Die Hard” suferea de această boală de ceva vreme și vestea a fost comunicată tuturor fanilor săi printr-o declarație oficială scrisă de familia sa.

„Este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar”, se arată într-un comunicat.
Acum, într-un interviu publicat de ziarul Bild, o persoană apropiată actorului susține că simptomele acestuia s-au agravat.

Simptomele au început să apară pentru prima dată la Bruce Willis, după cum a raportat ziarul britanic Daily Mail, cu doi ani mai devreme.

În timpul sesiunilor de filmare în care a fost prezent actorul, cei prezenți au simțit deja că ceva nu este în regulă. A avut dificultăți în a ține conversații, împreună cu faptul că nu a putut lega corect cuvintele.

Citește și: „Lăsați-i spațiu": Mesajul transmis de soția lui Bruce Willis pentru paparazii care îl urmăresc pe actorul diagnosticat cu demență

Starea de sănătate a actorului Bruce Willis se înrăutățește[Sursa foto: Facebook]

În urma unei postări pe Instagram, familia lui Bruce Willis a anunțat public cu ce se confruntă actorul. Conform familiei acestuia, Bruce Willis suferă de afazie, o boală teribilă care le răpește bolnavilor capacitatea de a comunica cu cei din jur. Conform experților, afazia îi împiedică pe bolnavi nu doar să comunice, dar le și răpește capacitatea cognitivă necesară pentru a înțelege ce li se spune de către cei din jur, fie în scris sau verbal.

„Acesta este un moment cu adevărat dificil pentru familia noastră și apreciem foarte mult dragostea, compasiunea și sprijinul vostru continuu. Am vrut să îi anunțăm pe fanii lui de această situație pentru că știm cât de mult înseamnă el pentru voi, așa cum și voi însemnați pentru el”, se arată în mesajul transmis de familia actorului Bruce Willis. 

Eforturile familiei lui Bruce Willis de a-i înțelege boala

În urmă cu o lună, declarația scrisă de soția sa Emma Heming a fost confirmarea oficială a demenței frontotemporale (FTD). Cu toate acestea, nici ea, nici cele două fiice ale lui nu au fost separate de el.

Soția lui i-a cerut chiar lui Teepa Snow, un specialist în demență, să o ajute să învețe cum să aibă grijă de el și de ce are nevoie pe măsură ce boala lui progresează.

La fel, soția lui a devenit cea mai fermă protectoare a lui, alături de copiii săi. În ultimele săptămâni, ea a scris pe rețelele ei de socializare jurnaliștilor să nu-l mai hărțuiască  pe Bruce Willis și să le respecte intimitatea.

Scout și Tallulah sunt două fete foarte puternice, care sunt acum acolo pentru tatăl lor, așa cum era el acolo pentru ei.”

Citește și: Filme cu Bruce Willis. Care dintre ele au schimbat cursul Hollywood-ului

Asociația pentru Degenerare Frontotemporală descrie FTD ca un grup de tulburări ale creierului cauzate de degenerarea lobilor frontali și/sau temporali ai creierului care afectează comportamentul, limbajul și mișcarea. Afazia poate fi un simptom al acesteia. Asociația descrie degenerarea frontotemporală ca „o scădere inevitabilă a funcționării”, cu o speranță medie de viață de șapte până la 13 ani după apariția simptomelor.

„Astăzi nu există tratamente pentru boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori”, se arată în declarația familiei, adăugând că poate dura ani pentru a obține un diagnostic adecvat. „Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mass-media poate fi concentrată pe luminarea acestei boli care necesită mult mai multă conștientizare și cercetare.”