Stiri

Spectacolul „The Walks”, premiera în România pe 1 octombrie

Spectacolul „The Walks”, premiera în România pe 1 octombrie
Spectacolul „The Walks”, premiera în România pe 1 octombrie
Proiectul teatral "The Walks", lansat de compania germană Rimini Protokoll, premiera în România pe 1 octombrie 2021. Avem detalii în articol!

Spectacolul audio "The Walks", conceput de celebra companie de teatru Rimini Protokoll, gândit sub forma unei aplicaţii, va beneficia de la 1 octombrie de versiunea în limba română, realizată în coproducţie cu creart/Teatrelli şi în parteneriat cu Goethe Institut. Lansarea internaţională a "The Walks" a avut loc sâmbătă, concomitent în Alpbach, Dresda şi Cleveland, iar următoarele lansări sunt programate în Hamburg, Saarbrücken, Borgia, Berlin şi Milano Conceptul, textul şi regia producţiei „The Walks” sunt semnate de Helgard Haug, Stefan Kaegi şi Daniel Wetzel, cei trei regizori care au fondat în anul 2000 compania de teatru Rimini Protokoll.  

Proiectul teatral propune o plimbare audio-ghidată prin parcuri

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Teatrelli, ceea ce  face din "The Walks" unul dintre cele mai inedite demersuri teatrale la nivel mondial este propunerea unei noi forme de înţelegere a mersului pe jos: ca pe un scenariu teatral. Proiectul teatral propune o plimbare audio-ghidată prin parcuri, o plimbare pusă în scenă în supermarketuri sau interacţiuni cronometrate pe malurile râurilor. În fiecare oraş, vocile, sunetele şi muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare şi peisaje urbane cunoscute sau recent descoperiteîn săli şi scene de teatru, prin naraţiuni, dialoguri, explorări coregrafice sau variaţii muzical-ritmice ale mersului. 

Spectacolul „The Walks”, premiera în România pe 1 octombrie
Spectacolul „The Walks”, premiera în România pe 1 octombrie[Sursa foto: PixaBay]

" Rimini Protokoll sunt cunoscuţi la nivel mondial pentru modul unic în care experimentează cu discursul teatral. Este o formă de teatru eminamente cu şi despre viaţă- şi care se adresează direct, nemediat publicului şi realităţilor de zi cu zi. Mereu la intersecţia dintre artă şi realitate, renumita companie de teatro germană apelează şi la tehnici din jurnalism, şi la noi tehnici de reinterpretare a discursului teatral, precum şi la noile tehnologii pentru a crea un univers teatral care se ridică deasupra clasicului şi care, prin intermediul experimentului, ne aduce noi sensuri ale propriei noastre existenţe.  Suntem extrem de bucuroşi că am reuşit să punem Bucureştiul pe harta lansărilor internaţionale ale proiectului şi că oferim acces publicului de limba română un doar la o experienţă teatrală de neegalat, ci la un adevărat fenomen", a declarat Roxana Lapădat, director artistic Teatrelli.