Stiri

Sistemul de operare Windows, noua țintă vizată de hackeri: „PC-ul meu a fost infectat și toate fișierele au fost criptate”

Sistemului de operare Windows, noua țintă vizată de hackeri
Utilizatorii Windows, victimele atacurilor cibernetice [Sursa foto: PixaBay]
Celebrul Windows 10 este cea mai nouă țintă vizată de hackeri. Cum să te protejezi de atacurile cibernetice?!

Val de atacuri cibernetice! De la începerea conflictului din Ucraina, atacurile informatice împotriva instituțiilor sau firmelor românești au crescut exponențial. De data aceasta, cea mai nouă țintă a hackerilor este chiar celebrul Windows 10, cel mai folosit din România. După instalarea actualizărilor ce au fost postate pe site-uri fantomă, unii utilizatori de Windows 10 au confirmat deja că dispozitivele lor au fost infectate cu un virus, conform Bleeping Computer. 

Citeste si: Iran: Facebook a eliminat 200 de conturi ale unor hackeri care aveau ca ţintă spionarea personalului militar american

„Bună, băieți, PC-ul meu a fost infectat cu un ransomware și fișierele mele au fost criptate cu fișierul .yyqiidt. Din păcate, nu există încă un decriptor”, a spus un utilizator anonim de Microsoft.

Sistemului de operare Windows, noua țintă vizată de hackeri
Sistemului de operare Windows, noua țintă vizată de hackeri[Sursa foto: PixaBay]

Fișierele ce instalează ransomware-ul Magniber

De asemenea, experții în securitate cibernetică au confirmat gravitatea acestor actualizări rău intenționate. Ei au spus că update-urile false ale sistemului de operare vor instala automat ransomware-ul Magniber, iar actualizările false sunt distribuite în fișiere diferite. Cele mai comune sunt:

Win10.0_System_Upgrade_Software.msi

Security_Upgrade_Software_Win10.0.msi

Citeste si: Cea mai nouă capcană descoperită! Cum reușesc hackerii să preia controlul asupra telefonului tău: „Datele personale vor fi compromise”

În plus, cercetătorii în securitate cibernetică au adăugat că există și articole false ce sunt bazate pe extensiile de la Microsoft, care pot instala ransomware-ul Magniber

System.Upgrade.Win10.0-KB18062410.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB66846525.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB47287134.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB82260712.msi

Din nefericire, aceste actualizări rău intenționate v-ar putea face să pierdeți controlul asupra PC-ului. În timp ce petreceți o perioadă lungă de timp pentru a-l debloca, hackerii vă pot prelua în mod liber dispozitivul,