Stiri

Simulare Evaluare Naţională 2022 - Calendarul examenelor şi modele de subiecte

Simulare Evaluare Naţională 2022 Calendarul examenelor şi modele de subiecte
[Sursa foto: Facebook ]
Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare ordinul cu organizarea simulărilor examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Vă oferim toate informaţiile despre care aveţi nevoie despre examenul de simulare Evaluare Naţională 2022! Este un an deosebit de important pentru elevii claselor a VIII-a, care vor susţine Evaluarea Naţională. Până să dea însă cele mai importante exemene din viaţa lor, copiii îşi vor testa cunoştinţele la simulări, care vor avea loc la începutul lunii aprilie.

Simulare Evaluare Naţională 2022. Calendarul examenelor şi modele de subiecte

- 4 aprilie 2022 – Limba şi literatura română – probă scrisă;

- 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă;

- 6 aprilie 2022 – Simulare proba Limba maternă;

- 14 aprilie 2022 – Afișarea rezultatelor 

Simulare Evaluare Naţională 2022 Calendarul examenelor şi modele de subiecte

Rezultatele obținute de elevii la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei,

ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adaptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. 

 În plus, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Citeste si: Simulări BAC 2022, calendarul complet al probelor. Pe ce dată vor susține elevii simulările examenului de Bacalaureat în anul 2022

Simulare Evaluare Naţională 2022 Calendarul examenelor şi modele de subiecte

Simulare Evaluare Naţională 2022. Ce s-a scos din programă

 Elevii nu trebuie să îşi mai facă griji pentru următoarele conţinuturi, care au fost scoase din programa pentru Evaluarea Naţională de anul acesta:

Limba Română

- construcții impersonale; construcții cu pronume reflexive; construcții incidente;

- realizări propoziționale ale unor funcții sintactice; completiva directă, completiva indirectă și completiva prepozițională. 

Matematică- Funcţii

- Reprezentarea și interpretarea unor dependențe funcționale prin tabele, diagrame și grafice
- Funcții de forma f:R-R, f(x)=ax+b, unde a și b sunt numere reale, graficul acestor funcții, reprezentarea și interpretarea geometrică a graficului acestor funcții, lecturi grafice 

Matematică- Corpuri geometrice

- Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare; 

- Arii și volume ale unor corpuri geometrice: piramidă regulată (cu baza triunghi echilateral sau pătrat), prisma dreaptă (cu baza triunghi echilateral sau pătrat).

 Spre deosebire de anul trecut, când testele de antrenament au fost publicate săptămânal, atât la Bacalaureat cât și la Evaluarea Națională, încă din luna februarie 2021, în 2022 vor fi publicate doar în intervalul 18.04-30.05, săptămânal. Aici puteţi găsi modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2022.

Citeste si: Când se termină anul școlar 2021-2022? Vezi când începe vacanța de vară