Stiri

Cum se face o contestaţie la Evaluarea Naţională? Data limită până la care o poţi depune

Cum se face o contestaţie la Evaluarea Naţională Data limită până la care o poţi depune
[Sursa foto: Facebook ]
Elevii nemulţumiţi de rezultatul de la Evaluarea Naţională pot depune o contestaţie. Iată care este data limită până la care o poţi depune!

 Marţi, 29 iunie, elevii vor afla ce note au obţinut la Evaluarea Naţională. În cazul în care sunt nemulţumiţi de ce note au obţinut, pot depune o contestaţie. Data limită până când o poţi depune.

Cum se face o contestaţie la Evaluarea Naţională

  Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională 2021 vor fi afişate pe 29 iunie, până la ora 14:00. După ce şi-au aflat notele, elevii nemulţumiţi pot depune o contestaţie.

Acestea pot fi depuse chiar în aceeaşi zi, pe 29 iunie, între orele 16:00 şi 19:00, dar şi a doua zi, pe 30 iunie, în intervalul orar 08:00- 12:00. Contestaţiile pot fi transmise atât prin mijloace electronice, cât şi fizic.

 Elevii care îşi doresc ca lucrarea să le fie reevaluată trebuie să completeze la şcoală, alături de părinţi, o cerere tip în care să menţioneze că au luat la cunoştinţă că nota pe care o vor obţine după contestaţie poate să le modifice nota finală fie prin creştere, fie prin descreştere.

Cum se face o contestaţie la Evaluarea Naţională Data limită până la care o poţi depune

 "Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declarație-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a anunțat Ministerul Educatiei, Sorin Cîmpeanu.

Cum se face o contestaţie la Evaluarea Naţională Data limită până la care o poţi depune

 Fiecare lucrare va fi reevaluată de către doi profesori, după respectarea strictă a baremului, după un punctaj pe scara 1-100. După corectare, fiecare profesor va împărţi punctajul obţinut la 10, fără rotunjire. După reevaluare, notele vor fi comparate cu cele obţinute după prima corectare. În cazul în care diferenţa este mai mare de 1,5, în plus sau în minus, lucrarea va fi corectată încă o dată, de o a treia comisie, formată din alţi doi profesori. Nota acordată de a treia comisie va fi cea finală. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 4 iulie.