Stiri

Internship la Guvern în 2021. Cum poți ajunge să lucrezi la Palatul Victoria

Internship la Guvern în  2021. Cum poți ajunge să lucrezi la Palatul Victoria
Şedinţă în Guvernul României [Sursa foto: Facebook]
Guvernul României a lansat un program de internship pentru elevii, studenţii sau masteranzii cu rezultate foarte bune.

 Ediţia din acest an a Programului Oficial de Internship lansat de Guvernul României a fost organizată ţinându-se cont de criza sanitară şi de protocoalele medicale, dar şi de măsurile de prevenţie împotriva coronavirusului. Astfel, 100 de stagiari pot acumula experienţă în 2021, lucrând în structurile aparatului de lucru al Executivului.

Cum poţi obţine un internship în Guvernul României în 2021

 Prima fază a programului este în curs de derulare deja.

Zece practicanţi au fost selectaţi pentru a face internship în perioada aprilie-mai, dar urmează alte trei etape. Pentru lunile iunie şi iulie, candidaţii se pot înscrie cu un mail pe adresa [email protected],  în perioada 15 aprilie- 10 mai, iar între 11 şi 14 mai, candidaturile vor fi evaluate, urmând ca pe 18 mai să se anunţe rezultatele. Pentru această fază vor fi selectaţi 30 de stagiari.

Internship la Guvern în  2021. Cum poți ajunge să lucrezi la Palatul Victoria
Stagiari în Guvernul României[Sursa foto: Facebook]

"Am dorit să oferim posibilitatea celor mai valoroși și determinați studenți să facă stagiu de practică în Guvernul României, în pofida dificultăților pandemiei. M-am implicat personal în procesul de selecție, unul foarte riguros și după standarde ridicate. Le doresc succes și, cum le-am spus și direct atunci când i-am întâmpinat la Palatul Victoria, acest stagiu să fie începutul unei frumoase cariere", a declarat Florin Câţu, prim-ministrul României.

Internship la Guvern în  2021. Cum poți ajunge să lucrezi la Palatul Victoria
Florin Câţu, prim-ministrul României[Sursa foto: Facebook]

 Pentru lunile august şi septembrie sunt disponibile 40 de locuri, iar depunerea candidaturilor este acceptată în perioada 7-30 iunie. Anunţarea rezultatelor se va face pe 15 iulie. Pentru ultima perioadă de internship din 2021, programată în octombrie şi noiembrie, candidaturile se depun între 2 şi 31 august, iar evaluările se fac în intervalul 1-10 septembrie, urmând ca rezultatele să fie anunţate pe 15 septembrie. 

Condiţii de înscriere la internship în Guvern

- Curriculum Vitae

- Scrisoare de intenție

- Adeverință de la instituția de învățământ, care să cuprindă, pentru elevi, media generală a anului anterior – integralist

- Pentru absolvenții de liceu: copie diplomă/adeverință Bacalaureat

- Pentru studenții din anul I: copie diplomă/adeverință Bacalaureat

- Pentru studenții din anii: al II-lea, al III-lea și al IV-lea sau anii terminali din alte domenii: media din anul anterior – integralist.

- Pentru masteranzii din anul I: copie diplomă/adeverință licență universitară/facultate

- Pentru masteranzii din anul al II-lea sau din anii terminali din alte domenii: media din anul anterior de master – integralist.

 Candidaţii au posibilitatea ca pe lângă aceste documente, să ataşeze şi alte diplome, certificate sau adeverinţe, care le vor spori şansele să fie selectaţi.