Stiri mondene

Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open. Ce se va întâmpla cu jucătoarea de tenis în următoarele 20 de zile

Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open.
Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open. [Sursa foto: Facebook]
Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam și fost lider mondial în clasamentul WTA, a fost în mod oficial acuzată de dopaj. Ce sancțiuni riscă sportiva?

După ce a ieșit pozitivă la Roxadustat la un test efectuat la US Open, Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj. Sportiva va căuta să-și demonstreze nevinovăția, iar prima încercare va fi la Sports Resolutions, un tribunal independent din Marea Britanie, acreditat să judece cazurile de dopaj din tenis.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj

Avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, de la Sport Resolutions, agenția londoneză de soluționare a litigiilor din sport, au anunțat că Simona Halep a fost acuzată în mod oficial de dopaj în cadrul turneului de Grand Slam „US Open” din Statele Unite. Jucătoarea de tenis din România are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open.
Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, despre scandalul de dopaj în care este implicată sportiva: „În aproape 30 ani de când lucrez nu am întâmpinat o astfel de situație”

”Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani”,  a spus Paul Ciucur.

„Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a mai precizat Paul Ciurar.

Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open.
Simona Halep, acuzată în mod oficial de dopaj la US Open.[Sursa foto: Facebook]

La rândul său, Dan Mihai a dezvăluit condițiile pe care Simona Halep trebuie să le ia în calcul dacă invocă „contaminarea probelor prelevate la controlul anti-doping”.

Citeste si: Patrick Mouratoglou, gest rar văzut în lumea tenisului: „M-am apropiat de ea și am lovit-o”. Marea campioană a rămas fără cuvinte

„Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și dacă aceste iregularități pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, spune Dan Mihai.