Stiri

Silke Pan a impresionat până la lacrimi întreaga Românie! Paralizată de la talie în jos, femeia s-a prezentat cu un număr de acrobație bazată pe echilibrul din brațe

Silke Pan a impresionat până la lacrimi întreaga Românie
Silke Pan  [Sursa foto: Colaj Radio Impuls]
Povestea emoționantă a lui Silke Pan, eroina care a făcut show într-un scaun cu rotile. Deși este paralizată, femeia nu a renunțat nicio secundă la iubirea față de circ.

Silke Pan, în vârstă de 49 de ani din Elveția, a reușit să-i emoționeze până la lacrimi pe jurații de la „Românii au talent”. Concurenta a venit cu o poveste de-a dreptul emoționantă, fiind paralizată de la talie în jos, aceasta nu a renunțat la marele ei vis și anume circul. Silke Pan este unul dintre cei mai cunoscuți acrobați din lume. Ea a suferit un accident în anul 2007, în timp ce lucra alături de soțul ei la trapez.

Bărbatul nu a prins-o la timp și a căzut, șocul puternic provocându-i leziuni puternice.

Silke Pan a impresionat până la lacrimi întreaga Românie
Silke Pan [Sursa foto: Captură YouTube]

După șoc, și-a dat seama că este paralizată de la talie în jos și că nu își mai simte deloc nici șoldurile și nici picioarele. Chiar dacă viața nu a fost deloc blândă cu ea, a mers mai departe și a lăsat în urmă orice durere. Eroina a demonstrat că există viață și bucurie și în ciuda celor mai nefericite momente care pot umbri toate acestea.

Femeia spune că un miracol a făcut ca mâinile ele să funcționeze din nou, să aibă echilibru și și-a dat seama că nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat. 

Citește și: Ce spune Jennifer Lopez despre lipsurile din copilărie: „Viața în Bronx m-a modelat într-adevăr, pentru că nu am crescut cu multe”

„Ne-am cunoscut acum peste 20 de ani.

Am fost artistă de circ, am avut un accident în 2007. Lucram împreună la trapez și nu m-a prins. Asta a fost tot. De atunci, sunt paralizată, de la talie în jos. Nu-mi pot mișca și nu-mi pot simți șoldurile și picioarele. S-a schimbat întreaga mea viață. După accident, nu puteam nici să stau fără să cad. Am încercat să fac orice, dar am uitat trecutul. Am iubit mereu circul. l-am rugat pe soțul meu să mă ridice. A fost ceva incredibil pentru că mâinile se mișcau singure, căutau echilibrul. A fost incredibil. Atunci am știut, după atâția ani, că pot să mă țin câteva secunde în mâini, având o placă de snowboard atașată de mine, ca să am spatele drept. Apoi m-am antrenat în fiecare zi și a fost începutul unei noi vieți. A fost de parcă nu mai aveam nicio dizabilitate. Vreau să le arăt oamenilor că și dacă te simți diferit, nu trebuie să renunțe la visurile lor”, a spus Silke Pan

Silke Pan a impresionat până la lacrimi întreaga Românie
Silke Pan [Sursa foto: Captură YouTube]

Juraţii concursului de talente, plini de emoţie şi admiraţie

Numărul lui Silke Pan i-a impresionat profund pe jurați, dar și publicul larg, mulți stăpânind-și lacrimile cu greu.  ”Faptul că tu ai revenit, a fost un exemplu pentru oameni. Aveți toată aprecierea mea și vă mulțumesc”,  a spus Andra, vizibil emoționată de ce a văzut pe scenă.

Citește și: Primele declarații ale taximetristului care a dus mămica cu copilul la Urgențe gratis: "Am credința că, dacă faci bine, bine găsești”

Trebuie să vă spun că chiar dacă lumea nu mă percepe așa, eu mă rog în fiecare seară, spun o rugăciune. Până acum câțiva ani, îi ceream ceva lui Dumnezeu.  Apoi mi-am dat seama că nu mai am niciun drept să-i cer ceva lui Dumnezeu și mi-am schimbat rugăciunea, acum îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat. În seara asta vreau să-i mulțumesc și că v-am văzut pe voi ”, a spus Mihai Bobonete.

„Am auzit de curând un om care spunea: Doamne, de ce-mi dai mie încercările astea grele? Iar răspunsul e că poate să le ducă...Puteți deveni un mesager de încurajare pentru foarte mulți oameni aflați în această situație similară. Vă așteptăm cu mare bucurie în următoarea etapă, cu 4 de da, iar eu mă ridic în picioare în semn de susținere”, a punctat și Dragoș Bucur.