Stiri

Sibiu: Festival Internaţional de Artă Stradală

Festival Internaţional de Artă Stradală
Festival Internaţional de Artă Stradală [Sursa foto: Facebook.com/SibiuInternationalStreetARTFestival]
Artiști din Republica Moldova și Germania vor picta la Sibiu, începând cu 19 iulie, la cea de a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Artă Stradală.

Începând cu 19 iulie, Sibiul va găzdui cea de-a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă Stradală.Timp de o săptămână se vor realiza o serie de picturi murale cu tema “Re:Think” pe zidurile gri din diferite cartiere ale Sibiului. Galeria de Street Art în aer liber din Sibiu însumează 96 de picturi murale şi peste 9.700 metri pătraţi de culoare. Evenimentul este unul dintre cele mai importante festivaluri din țară care promovează arta stradală, în parteneriat cu administrația local.

 

Festival Internaţional de Artă Stradală
Festival Internaţional de Artă Stradală[Sursa foto: Facebook.com/SibiuInternationalStreetARTFestival]

Organizatorii: „Este unul dintre cele mai vizibile proiecte de revitalizare urbană din România, vizibile la nivel internaţional” 

„În urma selecţiei de proiecte desfăşurate în lunile mai şi iunie, juriul festivalului a selectat pentru această ediţie 11 artişti şi grupuri din România, Germania şi Republica Moldova, pe baza unor criterii de compoziţie, originalitate, stil şi adaptare la temă. Printre cei aleşi se numără artişti care ne-au lăsat moştenire şi alte lucrări la ediţiile trecute – ATOMA (Andreea Toma), Cristian Scutaru, Harcea Pacea, Ortaku sau Popescu, dar şi unii pe care îi vom vedea în premieră pe schele – Adrian Luţă, BTA/ Potapov Dmitri din Moldova, Delia Cîrstea, Nasca One din Germania, unu unu unu invers unu şi V Light Crew”, precizează organizatorii într-un comunicat.

Sibiu: Festival Internaţional de Artă Stradală
Sibiu: Festival Internaţional de Artă Stradală