Stiri mondene

Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală

Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală
Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală [Sursa foto: Instagram]
Un procuror spaniol cere o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru Shakira într-un dosar de fraudă fiscală.

Procurorii din Spania au declarat vineri că vor cere unui tribunal să o condamne pe Shakira la opt ani și două luni de închisoare, dacă va fi condamnată în procesul său așteptat pentru presupusa fraudă fiscală, relatează  Marca. Celebra cântăreață de origine columbiană este acuzată că nu a plătit guvernului spaniol impozite în valoare de 14,5 milioane de euro în perioada 2012 – 2014. Procurorii au declarat că vor solicita, de asemenea, o amendă de 24 de milioane de euro.

Artista a respins săptămâna aceasta o înțelegere amiabilă oferită de procurori, optând în schimb să meargă la proces. Data procesului nu a fost încă stabilită. 

Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală
Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală[Sursa foto: Instagram]

Shakira nu a acceptat un acord cu acuzarea

"Absolut sigură de nevinovăţia ei"(...) Shakira  nu acceptă un acord"  cu acuzarea şi  "decide să continue   procedura până la proces”, au declarat avocaţii ei într-un comunicat, afirmând că vedeta este  "încrezătoare că justiţia îi va da dreptate".

Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală
Shakira riscă 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Shakira și Gerard Pique, vacanță exotică în familie. Se comportă ca o familie adevărată până la verdictul judecătorilor

Denunţând o  "încălcare totală a drepturilor sale"  şi  "metode abuzive"  din partea acuzării, artista afirmă într-un comunicat că  "se încăpăţânează să ceară banii strânşi în timpul turneelor sale internaţionale şi a (emisiunii) 'The Voice', la care a jurizat în Statele Unite, într-o perioadă în care  "nu era încă rezident în Spania".

Celebra cântăreață de origine columbiană susţine că a plătit deja suma de 17,2 milioane de euro către autorităţile fiscale din Spania şi că, prin urmare, nu are nicio datorie la Fiscul din această țară, pe care de altfel intenționează să o părăsească după despărțirea de Gerard Pique.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Shakira (@shakira)

Citeste si: Gerard Pique a ajuns la 600 de meciuri pentru Barcelona! Shakira l-a felicitat după recordul personal stabilit în meciul cu Osasuna: „Pentru mine eşti cel mai bun exemplu”

„Nicio datorie faţă de Trezoreria Publică de mai mulţi ani”, adeclarat vedeta pop într-un comunicat publicat miercuri de avocaţii ei.