Stiri

Sfântului Patrick. Ziua Naţională a Irlandei

Sfântului Patrick
Sfântului Patrick
Pe 17 martie este ziua Națională a Irlandei sau ziua Sfântului Patrick. Sunt sărbătoriți toți cei cu numele de Patricia și Patrick.

Ziua Sf. Patrick dă startul unei sărbători la nivel mondial, cunoscută și sub numele de Sărbătoarea Sf. Patrick. Pe 17 martie, mulți vor purta verde în onoarea irlandezilor și se vor decora cu trifoi. Potrivit tradiției, purtarea trifoiului datează de la o poveste scrisă despre Sf. Patrick în 1726. Sf. Patrick (c. 385–461 d.Hr.) a folosit trifoiul pentru a ilustra Sfânta Treime și a purtat haine verzi. Și, deși este puțin probabil ca povestea să fie adevărată, mulți se vor delecta cu moștenirea irlandeză și vor mânca și mâncăruri tradiționale irlandeze.

Citeste si: UNTOLD 2022: Peste 5,000 de locuri de cazare disponibile în cămine și hoteluri din Cluj-Napoca, pe perioada festivalului

Sfântului Patrick
Sfântului Patrick

În Statele Unite, Ziua Sf. Patrick a fost sărbătorită încă de înainte de formarea țării. Uneori, sărbătoarea a fost ceva mai zbuciumată, cu bere, parade și povești despre spiriduși. Cu toate acestea, în Irlanda, Ziua Sf. Patrick capătă o semnificaț mai solemnă.

Sfântului Patrick. Ziua Naţională a Irlandei

Citeste si: Sfântul Patrick 2022: La mulţi ani! Mesaje, felicitări şi urări pentru Patrick şi Patricia

Sărbătoarea Sf. Patrick a început la începutul secolului al XVII-lea. Ziua marchează moartea Sfântului Patrick și a fost aleasă ca sărbătoare oficială creștină și este respectată de Biserica Catolică. Ziua este, de asemenea, o sărbătoare publică în Republica Irlanda, Irlanda de Nord, provincia canadiană Newfoundland și Labrador și Teritoriul Britanic de peste mări Montserrat.

Este, de asemenea, sărbătorită pe scară largă de diaspora irlandeză din întreaga lume, în special în Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Argentina, Australia și Noua Zeelandă.