Stiri

Se redeschide Aeroportul Băneasa! Noi curse de linie de la 1 august

Se redeschide Aeroportul Băneasa
Se redeschide Aeroportul Băneasa
Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august. Trei companii sunt pregătite să înceapă cursele de linie și charter!

Veste bună pentru cetățeni! Aeroportul Băneasa din Nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunțat la RRA directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.Reluarea curselor comerciale de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Se redeschide aeroportul Băneasa
Se redeschide aeroportul Băneasa

De la data de 1 august, aeroportul Băneasa va avea o nouă conducere

Ryanair, Air Connect și Fly One sunt companiile interesate să ofere noi zboruri de pe aeroportul din Băneasa. De la 1 august Compania Aeroporturi București va avea o nouă conducere, după ce actualul director și-a dat demisia.

Citeste si: Delia Matache, momente de panică! Ce a pățit artista în aeroport?!: „Aoleu, vreau afară! Mi-o dă cu anxietate”

  „Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță.

Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, spune George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

Se redeschide aeroportul Băneasa
Se redeschide aeroportul Băneasa 

Vești bune pentru cei care vor zbura de pe Aeroportul Băneasa

Unul dintre marile avantaje de care cetățenii se vor bucura pe Aeroportul Băneasa este faptul că nu vor fi nevoiți să sosească pe aeroport cu două ore înainte de îmbarcare, așa cum se întâmplă pe Otopeni, ci timpul scurtat la mai puțin de o oră.

Aeroportul Băneasa a fost inaugurat în anul 1920 și a fost principalul aeroport din țară, până în 1970, când s-a construit aeroportului Internațional Otopeni. Inaugurarea Aeropportului Băneasa este una cu însemnătate istorică pentru România,, căci în acelați an s-a înființat și Compania de Navigație Aeriană Franco-Română, prima companie de transport aerian din lume, pentru pasageri și mărfuri. 

Se redeschide aeroportul Băneasa
Se redeschide aeroportul Băneasa

Citeste si: Doi soți au plecat în vacanță și au zburat 15 ore cu avionul. La aterizare s-au trezit tot acasă: „Suntem în stare de șoc”

În 2008 Aeroportul Internațional Băneasa  a fost închis în vederea unor lucrări de reabilitare.  Directorul de la vremea aceea, Ștefan Mladin, anunța că investiția proiectului de reabilitarre se ridică la 10 milioane de dolari. Companiile care operau pe Aeroportul Băneasa au fost nevoite să-și mute cursele pe Aeroportul Tarom.