Stiri

S-a dovedit stiintific: De ce chelesc unii bărbați. Totul are stransă legatură cu băuturile pe care le consumă

De ce chelesc barbatii
Iată de ce chelesc barbatii!  [Sursa foto: Pexels ]
Iată care este motivul pentru care bărbații chelesc! S-a dovedit științific.

De ce chelesc bărbații? Majoritatea bărbaților se confruntă de-a lungul vieții cu căderea părului, iar de cele mai multe ori este ereditar. Mai mult de 50% dintre bărbații cu vârsta de 50 de ani au un anumit grad de chelie. Mulți dintre ei sunt nemulțumiți de acest aspect și iau măsuri, unele chirurgicale sau altele care țin de nutriție.

Un studiu științific recent arată că bărbații care consumă o cantitate mare de băuturi dulci ar putea avea mai multe șanse de a avea chelie.

Iată ce spune studiul!

Citește și: Top 3 cele mai ciudate cazuri medicale din 2022! Doctorii s-au confruntat cu povești fascinante

S-a dovedit științific de ce chelesc bărbații! Iată motivul

Studiul a avut loc în China și a analizat legătura dintre căderea părului la bărbații tineri și băuturile îndulcite cu zahăr. În prima zi a noului an, studiul a fost publicat în jurnalul MDPI, potrivit The News.

Căderea părului la bărbați devine din ce în ce mai răspândită în China, așa cum arată un studiu de acolo, intitulat „Asociația dintre băuturile îndulcite cu zahăr și căderea părului cu model masculin la bărbați tineri”. Căderea părului la bărbați este acum mai frecventă ca niciodată, crescând de la 21,3% în 2010 la 27,5% în 2021.

De ce chelesc barbatii
S-a dovedit științific de ce chelesc bărbații! Iată ce spun studiile [Sursa foto: Pexels ]

Datele din SUA care au arătat un consum semnificativ de băuturi îndulcite cu zahăr au fost examinate de experții chinezi. Potrivit statisticilor de la Centers for Disease Control (CDC), 49% dintre adulți și 63% dintre adolescenții americani consumă în mod regulat băuturi îndulcite cu zahăr.

Care sunt produsele care pot influența căderea părului la bărbați

Băuturile cu aromă de fructe, băuturile energizante, apele îndulcite și băuturile de cafea și ceai cu adaos de zahăr sunt câteva dintre exemplele de băuturi îndulcite cu zahăr care pot duce la căderea părului. Potrivit studiului, consumul de băuturi îndulcite cu zahăr este legat de creșterea în greutate, obezitate, diabet de tip 2, boli de inimă, boli renale, boli hepatice nealcoolice, carii sau carii dentare, gută și artrită.

Citește și: O femeie a început să creadă că trăiește în anii 1970. Era convinsă că este o adolescentă: „Nu aveam idee unde mă aflu, nici măcar în propria mea casă”

Studiul a analizat 1.020 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani din 31 de provincii chineze diferite. Aproape 600 se confruntă cu căderea părului și majoritatea erau mai în vârstă, fumători actuali sau foști, băutori, aveau un nivel mai scăzut de educație și erau mai puțin activi fizic.

De ce chelesc barbatii
Participanții care și-au menținut părul sănătos au o dietă sănătoasă și fac sport [Sursa foto: Pexels ]

De asemenea, căderea părului a mai fost înregistrată la bărbații cu diete bogate în prăjeli, dulciuri și sărace în legume. Participanții care și-au menținut un păr sănătos au o dietă bogată în cereale, legume, fructe, pește și alte fructe de mare.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr crește riscul căderii părului masculin. Ei susțin că, având în vedere impactul potențial asupra aspectului lor, tinerii care consumă în mod regulat băuturi îndulcite ar trebui să fie precauți.