Stiri

13 ianuarie 2023: Ziua Națională a Stickerelor

13 ianuarie 2023: Ziua Națională a Stickerelor
Ziua Națională a Stickerelor [Sursa foto: Pexels.com]
Fie că sunteți adulți sau copii, stickerele pot fi folosite pentru a decora, a informa și a încânta. Iată cum poți sărbători Ziua Națională a Autocolantului.

Pe 13 ianuarie 2023 se sărbătorește Ziua Națională a Stickerelor și este ziua perfectă pentru a te distra și a te exprima cu ajutorul lor. Primele stickere au apărut ca timbre fiscale și poștale în anii 1800, dar au parcurs un drum lung de atunci și există o varietate de utilizări și stiluri astăzi. Sunt deosebit de populare în rândul copiilor, dar, de fapt, ele sunt pentru oricine și pentru toate gusturile, indiferent de vârstă.

Pe 13 ianuarie, dezlănțuiește-ți copilul interior și fii creativ cu niște stickere!

13 ianuarie 2023: Ziua Națională a Stickerelor
Ziua Națională a Stickerelor[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: 23 ianuarie 2023, zi liberă legală? Începe o nouă minivacanță!

Scurt istoric al Zilei Naționale a Stickerelor

Cele mai vechi „stickere” cunoscute au fost folosite în piețe pentru a indica prețurile produselor. Următoarele stickere au fost timbrele poștale preplătite numite Penny Black, care au fost introduse în Marea Britanie, pe partea din spate a timbrului.

În anii 1960 au apărut cărțile comerciale și pachetele de autocolante, Topps lansează Wacky Packs fiind cei care au vândut primele pachete de colecție de cărți de schimb și autocolante. În anii 1990 au apărut stickerele în ediție limitată, cele mai apreciate fiind autocolantele de specialitate pentru filme, emisiuni TV și alte cauze.

Citește și: 5 schimbări pe care să le faci în 2023 ca să-ți protejezi sănătatea

De ce ar trebui să folosim stickere?

Stikerele au capacitatea de a pune în evidență orice obiect pe care le puneți. De cele mai multe ori, oamenilor le place să le pună pe laptopuri sau pe mașini. La școală, copiii le pun pe dosare și mape. Stickerele ne ajută să ne exprimăm și să ne facem bunurile unice pentru noi.

13 ianuarie 2023: Ziua Națională a Stickerelor
Ziua Națională a Stickerelor[Sursa foto: Pexels.com]

Pe lângă stickerele folosite în politică, sunt și stickerele care promovează cauze și organizații, cum ar fi mediul sau egalitatea de gen. Ne place să ne susținem părerile cu ajutorul stikerelor, fie pe îmbrăcăminte, mașini sau alte lucruri, ca o modalitate de a ne exprima și ne dorim ca mesajele pe care aceste autocolante le trimit să ajungă și la alte persoane.

Stickerele sunt distractive. Cui nu i-a plăcut să primească un sticker la un test? Și cui nu-i place să citească stickerele de pe mașinile altora în timp ce stă în trafic. Când cineva îți înmânează un sticker, îl lipești cu mândrie pe obiectele tale. Cine știa că hârtia lipicioasă ne poate aduce atâta bucurie!

Citește și: 24 ianuarie 2023 este zi liberă. Ziua de 23 ianuarie va fi punte pentru bugetari

Activități pe care le puteți face de Ziua Națională a Stickerelor

Ia niște stikere!
Ai destule stickere? Probabil că nu, nu te poți sătura niciodată de ele, așa că fă-ți timp pentru a obține câteva de Ziua Națională a Stickerelor. Ai putea obține un nou sticker pentru mașină sau niște stickere distractive pe care să le pui pe laptop sau pe carcasa chitarei. Dacă ai un jurnal, stickerele sunt grozave pentru decorarea paginilor. Indiferent de motivul tău, asigură-te că iei câteva și fii creativ cu ele!

13 ianuarie 2023: Ziua Națională a Stickerelor
Ziua Națională a Stickerelor[Sursa foto: Pexels.com]

Oferă stickere cadou!
Nu lăsați un prieten să rămână „blocat” fără stickere în această zi și împărtășiți distracția cu ei! Oferă-le un sticker amuzant sau cu orice le place lor. Cu siguranță există și colecționari de stickere și nu ar fi o idee rea să fii tu cel care oferă ceva în plus. Dacă în viața ta ai un copil pe care-l iubești, dă-i unul. Serios, copiilor le plac stickerele și le vei face ziua!

Fă-ți singur!
Da, vă puteți face propriile stikere! Puteți face stickere cu prietenii tăi, animalele de companie, meme-uri de pe internet sau orice îți place! Există producători de stickere personalizate pe tot internetul la toate intervalele de preț. Există, de asemenea, atât servicii online, cât și în magazin