Stiri

S-a deschis circulația pe Transfăgărăşan

 S-a deschis circulația pe Transfăgărăşan
S-a deschis circulația pe Transfăgărăşan
De astăzi, 15 iunie, de la ora 8:000, s-a deschis circulația rutieră pe Transfăgărășan, pentru toate categoriile de autovehicule.

Începând cu ora 8.00, circulația rutieră  s-a deschis pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) pentru toate categoriile de autovehicule, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Decizia de deschidere a traficului a fost luată după ce marți o comisie de revizie specială a verificat dacă drumul corespunde din punct de vedere al siguranței circulației. 

Citeste si: Ce obiective turistice se află pe traseul către Transfăgărășan

”CNAIR a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie”, a transmis CNAIR, într-un comunicat de presă.

 S-a deschis circulația pe Transfăgărăşan
S-a deschis circulația pe Transfăgărăşan

Circulația rutieră de pe Transfăgărășan este deschisă

Transfăgărășanul este o cale rutieră spectaculoasă de circulație din România, care începe în comuna Bascov, de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara. Are o lungime de 151 km și traversează axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.