Stiri

Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! Curiozități și ticuri despre campion

 Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! 98
Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! 98
Rafael Nadal, unul dintre cei mai mari jucători de tenis, împlineşte frumoasa vârstă de 35 de ani.

Pe numele său complet, Rafael Nadal Parera, s-a născut pe 3 iunie 1986 în Manacor, Spania. De ziua sa va petrece în locul pe care îl iubește cel mai mult: pe terenul de tenis, într-un joc cu Richard Gasquet. 

Antrenorul său i-a fost unchiul său care i-a pus pentru prima dată racheta de tenis în mână la vârsta de 3 ani. La doar cinci ani de când s-a apucat de tenis, Nadal a câștigat un campionat regional de tenis pentru copii U12.

Rafa a fost de asemenea foarte pasionat de fotbal și pentru mult timp a mers în paralel la antrenamente de tenis și fotbal. Într-un final, tatăl lui l-a pus să aleagă între tenis și fotbal, iar restul e istorie. 

 Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! 98
Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! 98

„Îmi aduc aminte cum a început totul, momentul în care Rafael a lovit pentru prima dată mingea de tenis. Amintirea primei zilei îmi este destul de proaspătă. Avea trei ani și a venit alături de tatăl său la Tennis Club din Manacor. Am schimbat câteva mingi cu el, totul a fost bine”, declara  Toni Nadal în cadrul unui interviu mai vechi. 

Rafael Nadal, campion mondial în tenis 

La doar cinci ani de când s-a apucat de tenis, Nadal a câștigat un campionat regional de tenis pentru copii U12. Rafa a fost de asemenea foarte pasionat de fotbal și pentru mult timp a mers în paralel la antrenamente de tenis și fotbal, însă la un moment dat, tatăl său l-a pus să aleagă între fotbal și tenis. 

La vârsta de 14 ani a intrat pe radarul Federației Spaniole de Tenis, ai cărei reprezentanți le-a cerut părinților să-l ducă la Barcelona pentru a continua să se dezvolte, însă unchiul Toni a fost întotdeauna de părere că dacă ești cu adevărat bun, poți reuși oriunde, ceea ce a fost și cazul nepotului lui. 

 Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! 98
Rafael Nadal împlineşte 35 de ani astăzi, 3 iunie! 98

Sportivul ocupă în prezent locul 2 în clasamentul întocmit de către Asociația Profesioniștilor din Tenis (ATP). 

„Rafa” a deținut supremația în ierarhia ATP timp de 209 de săptămâni. Tenismenul a câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu masculin, un record împărțit cu elvețianul Roger Federer. 

Ticuri și curiozități despre Rafael Nadal 

Ca orice om, Rafael Nadal are ticurile lui atunci când intră pe terenul de tenis. Ticul emblematic care a rămas în istorie este cel cu aranjatul lenjeriei intime, dar mai sunt și altele: 

 

 • Nu calcă pe liniile terenului și tot timpul trece tușa cu piciorul drept.
 • Cele două sticle de pe marginea terenului trebuie poziționate perfect: în linie dreaptă, cu etichetele îndreptate spre mijlocul terenului în care urmează să joace.
 • Intră tot timpul în teren cu o rachetă în mână, deși termobagul din spate e plin de rachete.
 • Ritualul înainte de serviciu- își ridică tricoul de pe umărul stâng, urmează umărul drept, apoi mâna parcurge traseul nas – urechea stângă – nas – urechea dreaptă.
 • Nadal așteaptă pe scaun până când adversarul merge la fileu. Astfel, spaniolul nu prezent niciodată primul la tragerea la sorți.
 • Șosetele trebuie să fie tot timpul la același nivel. 

 

 •  În afara tenisului, Rafael Nadal iubește să joace fotbal, golf și poker. Este deja cunoscut faptul că echipa lui preferată de fotbal este Real Madrid.
 • Îi este frică de câini și într-o autobiografie a declarat că se îndoiește de intențiile lor.
 • Există un asteroid ce-i poartă numele. 128036 Rafaelnadal este un asteroid descoperit în 2013 la Observatorul Astronomic din Mallorca.
 • Îi place să se joace pe PlayStation și să bea Coca-Cola.
 • În orice altă activitate pe care o întreprinde, cel mai faimos jucător de tenis stângaci este de fapt dreptaci.
 • Fiecare trofeu cucerit primește celebra mușcătură din partea lui Nadal.