Stiri

Roger Federer şi Rafael Nadal, câştigători ai Premiilor ATP 2020

Federer și Nadal
Federer și Nadal
Roger Federer, Rafael Nadal, dar și rusul Andrei Rublev se numără printre câştigătorii Premiilor ATP 2020.

Celor trei tenismeni li se mai alătură canadianul Vasek Pospisil şi americanul Frances Tiafoe, potrivit Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti, informează Agerpres.

Lista celor mai importanți câștigători la ATP

Novak Djokovic şi perechea Mate Pavic (Croaţia)/Bruno Soares (Brazilia) au recunoscuți drept liderii clasamentelor mondiale la final de an.

Rafael Nadal a primit din partea colegilor săi „Premiul pentru Sportivitate Stefan Edberg”, pentru al treilea an consecutiv şi al patrulea în total.

Tenismenului i-au fost recunoscute meritele după ce a cucerit a 13-a coroană în 2020. 

Nadal
Nadal

Roger Federer a fost premiat drept „Favoritul Suporterilor”, la simplu pentru al 18-lea sezon consecutiv. Cuplul britanic format din Jamie Murray şi Neal Skupski a fost recompensat în premieră la această categorie, în urma votului iubitorilor tenisului.

Andrei Rublev a fost ales „Jucătorul cu cel mai mare progres al anului” după ce a urcat de pe locul 23 pe locul 8.

Vasek Pospisil a primit premiul rezervat „Revenirii anului", după ce a ratat cea mai mare parte a sezonului 2019, din cauza unei operaţii de hernie de disc.

Novak Djokovic a încheiat pentru a şasea oară anul pe prima poziţie a clasamentului ATP, egalând recordul idolului său din copilărie, americanul Pete Sampras. La 33 de ani, 6 luni şi 16 zile, sârbul este cel mai vârstnic numărul unu mondial din istoria FedEx ATP Rankings, depăşindu-l pe Rafael Nadal, care a încheiat sezonul 2019 în fotoliul de lider, la 33 de ani, 5 luni şi 23 de zile.

La dublu, Mate Pavic şi Brunos Soares s-au clasat pe primul loc la finele anului graţie rezultatelor foarte bune din partea a doua a sezonului. Croatul şi brazilianul au cucerit primul lor titlu de Mare Şlem ca pereche cu ocazia Openului Statelor Unite, iar apoi au disputat finala la Roland Garros şi la Mastersul 1.000 de la Paris.