Stiri

Proprietarii de locuințe, noi reguli! S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze

Proprietarii de locuințe, noi reguli! S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze
S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze [Sursa foto: PixaBay]
Au fost introduse noi reguli pentru proprietarii de locuințe. Iată la cât timp se citește acum contorul de energie electrică, după noile modificări!

Legislația referitoare la energie a fost modificată recent, astfel că distribuitorul de energie electrică și gaze este obligat să citească indexul contorului de energie electrică și gaze naturale, la intervale de maximum trei luni de zile, odată cu modificarea legislației referitoare la energie. Prin această regulă nouă, facturile de regularizare vor fi mai dese, iar de asemenea calculate pe perioade mai scurte, astfel că se reflectă consumul corect de energie electrică într-un timp mai util. 

Citeste si: Cum poţi să faci economii la factura de energie? Sfaturi practice

„De anul acesta, clientul va fi vizitat mai des pentru citirea cotorului de către un reprezentant al companiei noastre. În trecut, exista pentru distribuitori obligatia de a face semestrial citirea contorului, începand cu anul acesta, perioada a fost redusă la maximum 3 luni. Vorbim strict despre contoarele traditionale sau despre cele inteligente care nu au fost încă inregistrate in sistemul de citire la distanta. Pentru majoritatea contoarelor inteligente, datele despre cantitatile de energie masurate sunt transferate direct în sistemele noastre informatice. Eforturile noastre se îndreaptă către digitalizarea completă a acestui serviciu. Investim in continuare în instalarera contoarelor inteligente. In paralel lucram la dezvoltarea unei soluţii online care să permita citirea contoarelor la distanta în cazul exceptionale”,  a declarat Raluca Chiriac, manager Operațiuni Comerciale E-Distribuție Muntenia.

S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze
S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze[Sursa foto: PixaBay]

O să fie introdus un al doilea furnizor de citiri

Odată cu aceste modificări legislative o să fie introdus un al doilea furnizor de citiri, pe lângă reprezentanții Poștei Române. Prin urmare, prezentantul E-Distribuţie Muntenia a explicat și faptul că dacă luna aceasta o să vină un reprezentant de la Poșta Română, peste trei luni cel care o să își facă simțită prezența o să fie cel de al doilea furnizor de citiri care a fost adus prin noile modificări.

S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze
S-a modificat perioada de citire a contorului de energie electrică și gaze[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Dimineața Nebună. Bărbați din Constanța au fost prinși în timp ce furau un stâlp de înaltă tensiune. Audio

„Clientii din zonele noastre de distributie stiu deja că o parte din aceste citiri sunt făcute de reprezentanţi ai Poştei Române. Odata cu aceste modificari legislative a trebuit sa introducem un al doilea furnizor de citiri în relatia cu clientul. Daca luna aceasta contorul este citit de catre un reprezentant al Poştei, peste trei luni acesta va fi citit de catre o alta persoană. Conform contractelor, aceste persoane sunt obligate să se legitimeze in momentul în care vine sa citească contorul. Clientul trebuie sa stie ca de la 1 iulie vom avea trei surse principale când vorbim despre cantităţile facturate. Prima sursa vine din citirea distribuitorului. În cazul in care aceasta lipseste, putem lua in calcul indexul transmis de catre client. Daca nu avem nici citirea distribuitorului şi autocitirea clientului, atunci va fi utilizata conventia de consum, o alta nouatate a acestui an”, a mai explicat managerul Operațiuni Comerciale E-Distribuție Muntenia.