Stiri

Prințul Harry împlinește 38 de ani pe 15 septembrie. Tot ce trebuie să știi despre Ducele de Sussex

printul harry
Prințul Harry împlinește 38 de ani pe 15 septembrie [Sursa foto: Captura Video]
Prințul Harry împlinește pe 15 septembrie 2022 vârsta de 38 de ani.

Prințul Harry împlinește 38 de ani pe 15 septembrie 2022. Henry Charles Albert David, cel mai cunoscut drept Prințul Harry, Duce de Sussex, s-a născut pe 15 septembrie 1984. El este unul dintre cei mai îndrăgiți membri ai Familiei Regale, chiar dacă a decis să părăsească Casa Regală britanică în anul 2020, alături de soția lui, Meghan Markle.

Prințul Harry împlinește 38 de ani. Tot ce trebuie să știi despre Ducele de Sussex

- Când s-a născut, Prințul Harry  a fost al treilea în rândul succesorului bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, la tronul Marii Britanii, în urma tatălui și a fratelui său mai mare, Prințul William, Duce de Cambridge.

- Prințul Harry s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle în mai 2018 și împreună au un fiu, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, care s-a născut pe 6 mai 2019. Pe 4 iunie 2021 s-a născut al doilea copil al cuplului, o fată, pe care au numit-o Lilibet Diana Mountbatten.

Citeste si: Prințului Harry i se interzice să poarte uniformă militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a: „Este o lovitură uriașă”

- Ducele de Sussex a declarat că a fost dragoste la prima vedere. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în anul 2016. Când a fost întrebat de un fotograf când a știut că Meghan Markle este femeia visurilor sale, el a răspuns: „De prima dată când ne-am întâlnit”.

printul harry
Prințul Harry și Meghan Markle, în ziua nunții [Sursa foto: Captura Video]

- Harry a declarat într-un interviu că ar fi părăsit Casa Regală britanică chiar dacă nu s-ar fi căsătorit cu Meghan Markle. El susține că și-ar fi dorit că părăsească Familia Regală de pe vremea când avea doar 20 de ani.

- Dragostea lui Meghan și Harry  a fost consolidată în timpul unei excursii de camping în Botswana, pe care el o numește „a doua casă”, la doar câteva săptămâni după ce s-au cunoscut.

- Prințul Harry este patronul mai multor organizații de caritate și este fondatorul și patronul comun al Sentebale, care ajută copiii care au rămas orfani din cauza SIDA în Lesotho, Africa de Sud.