Stiri

Prinţul Harry cere din nou protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie

Prinţul Harry cere protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie
Prinţul Harry cere protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie [Sursa foto: Profimedia]
Prinţul Harry a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de o protecţie a poliţiei, pentru care ar plăti personal, atunci când merge cu familia în Marea Britanie.

Prințul Harry a depus o cerere de revizuire judiciară împotriva unei decizii a Ministerului de Interne prin care nu i se permite, nici măcar pe cont propriu, să plătească o echipă de protecţie pentru el şi pentru familia sa în timp ce se află în Regatul Unit. Ducele de Sussex şi Meghan Markle au pierdut protecţia Poliţiei în Marea Britanie după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020. 

Prinţul Harry cere protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie
Prinţul Harry cere protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie[Sursa foto: Profimedia]

Un reprezentant legal al lui Harry a declarat că prinţul speră să-şi ducă copiii în ţara natală, dar familia sa „nu se poate întoarce” în Marea Britanie pentru că este foarte periculos. Mai mult, acesta susține că Ducele de Sussex a mărturisit că Marea Britanie va fi întotdauna patria sa şi ţara în care el vrea ca soţia şi copiii săi să fie în siguranţă.

Citeste si: Meghan Markle, noi detalii despre acuzațiile de bullying care i-au fost aduse! Doi foști angajați și-au retras plângerile pe care le intentaseră împotriva Ducesei de Sussex

Demersul prințului a fost înaintat oficialităților britanice încă din septembrie 2021, însă riscă să pună în dificultate familia regală, care deja se confruntă cu ameninţarea unui proces în Statele Unite pentru agresiuni sexuale la adresa prinţului Andrew

Prinţul Harry cere protecţia poliţiei pentru a se putea întoarce în Marea Britanie
Prinţul Andrew[Sursa foto: Profimedia]

Regina Elisabeta a II-a i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare și titlul de Alteță Regală

Conform unui anunț recent al Palatului Buckingham, citat de BBC și The Guardian, Regina Elisabeta a II-a i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare, dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală. 

Citeste si: Prințul Harry îi sfătuiește pe oameni să renunțe la job-urile care nu îi împlinesc: „Să își pună sănătatea mintală și fericirea pe primul loc”

Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare ale Ducelui de York și patronatele regale au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și apără acest caz ca cetățean privat. (...) Toate rolurile Ducelui au fost returnate Reginei cu efect imediat pentru redistribuirea altor membri ai Familiei Regale. Pentru claritate, nu se vor întoarce la Ducele de York” , se arată în comunicatul emis de Palatul Regal.

Citește continuarea aici!