Stiri

Primele imagini cu noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea. Când vor fi puse în circulație

Primele imagini cu noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea
Primele imagini cu noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea [Sursa foto: Facebook]
Primele bancnote cu chipul Regelui Charles al III-lea au fost dezvăluite de Banca Angliei. Iată cum arată noile bancnote.

La sfârșitul zilei de 19 decembrie, Banca Angliei a prezentat noile bancnote care îl înfățișează pe Regele Charles, care a urcat pe tron la 8 septembrie 2022, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani.  Potrivit informațiilor oferite de Banca Angliei, bancnotele pe care va fi imprimat chipul regelui Charles al III-lea vor intra în circulaţie de la jumătatea anului 2024. 

 
 
 
 
 
Vezi această
postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Chipul Regelui Charles al III-lea  va fi imprimat pe bancnotele de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline, bancnote realizate din polimer. Pe avers, va fi inserat portretul regelui, dar și o imagine a acestuia, plasată în fereastra de securitate transparentă. De asemenea, chipul noului rege va începe să apară pe timbrele britanice.

Primele imagini cu noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea
Primele imagini cu noile bancnote cu chipul regelui Charles al III-lea[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Fotografia aleasă de Regele Charles în calitate de rege pentru prima felicitare de Crăciun

Ce se întâmplă cu banii cu imaginea Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a fost primul monarh care a apărut pe bancnotele în circulație ale Băncii Angliei, începând cu anul 1960. Cele care poartă chipul Elisabetei a II-a vor continua să circule în paralel. Chipul Majestății Sale va fi imprimat pe bancnotele de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline.  

 Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a[Sursa foto: Instagram / The Royal Family]

Câte monede cu chipul Regelui Charles al III-lea au fost distribuite către populație

De asemenea, Banca Angliei a precizat că, în urma îndrumărilor primite de la Casa Regală, noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a înlocui bancnotele uzate sau pentru a satisface o cerere crescută, pentru a minimiza impactul financiar și de mediu al schimbării, notează  BBC.

monede cu chipul Regelui Charles al III-lea
monede cu chipul Regelui Charles al III-lea[Sursa foto: Instagram / The Royal Family]

Citește și: Harry și Meghan: Netflix a lansat trailerul documentarului despre viața Prințului Harry și a lui Meghan Markle: „Nimeni nu vede ce se întâmplă în spatele ușilor închise”

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a declarat că este "mândru" de un "moment important"  cu noul design. Monedele de 50 de pence cu imaginea Regelui Charles al III-lea  au intrat deja în circulație prin intermediul oficiilor poștale din întreaga țară. Se estimează că 4,9 milioane de monede noi sunt distribuite la oficiile poștale, aproximativ jumătate din numărul total destinat circulației pentru a fi date oamenilor.