Stiri

Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok . Care este motivul deciziei și ce acuzații i se aduc companiei

Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok
Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok [Sursa foto: PixaBay]
O țară din Europa vrea să interzică aplicația TikTok. Ce se întâmplă în spatele reţelei sociale?

TikTok a devenit, într-un timp foarte scurt, una dintre cele mai utilizate aplicații din lume, însă o țară din Europa ar putea interzice folosirea acesteia pe teritoriul ei. Această măsură vine după ce Statele Unite ale Americii a luat aceeași decizie în urmă cu puțin timp.

Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok
Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok[Sursa foto: PixaBay]

Italia ar putea interzice utilizarea TikTok-ului pe teritoriul său

Este vorba despre Italia, care a luat în calcul această decizie după ce Statele Unite ale Americii a prezentat un raport în care a demonstrat că aplicația  este un risc pentru siguranța națională.

Acest lucru s-a întâmplat în luna noiembrie a anului 2022 și a fost realizat de FBI și prezentat în fața Congresului american. 

TikTok, folosit de politicieni pentru a influența campania electorală

Un alt motiv care a condus către această decizie este reprezentat de faptul că politicienii au utilizat aplicația  pentru a influența campania electorală.

Citește și: Un tiktoker a ajutat o femeie să se pensioneze. Tânărul a strâns suma de 170.000 de dolari

Așadar, oamenii din politică au folosit TikTok pentru a câștiga mai multe voturi, ajungând mai repede în atenția tinerilor. Unul dintre aceștia este și Silviu Berlusconi, care a ajuns în trei luni la 731.000 și 5 milioane de like-uri pe profilul său de TikTok.

Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok
Prima țară din Europa care ar putea interzice aplicația TikTok[Sursa foto: PixaBay]

Tiktok, interzis și în SUA pe toate dispozitivele guvernamentale

Camera Reprezentanților din SUA a decis interzicerea aplicației pe toate dispozitivele guvernamentale. Astfel, toți oficialii americani nu vor mai avea voie să își instaleze.

Citește și: Un român a devenit viral după ce și-a montat un lift acasă. Videoclipurile au stârnit reacții controversate: ”Am lift, dar când mă grăbesc o iau pe scări”

Aplicația este considerată „ de mare risc din cauza unei serii de probleme de securitate ”, a declarat directorul administrativ al Camerei (CAO) într-un mesaj trimis tuturor legislatorilor și personalului, și trebuie să fie ștearsă de pe toate dispozitivele gestionate de Cameră.