Stiri

Previziunea sumbră făcută de Elon Musk. De ce trebuie să folosim petrol și gaze: „Altfel, civilizația se va prăbuși”

elon musk
Elon Musk, avertizare cu privire la natalitatea lumii  [Sursa foto: Twitter, Pixabay]
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, avertizează cu privire la prăbușirea civilizației.

Elon Musk a declarat recent că toată lumea trebuie să folosească petrol și gaze pentru a susține în continuare civilizația. Fondatorul Tesla a transmis un avertisment cu privire la scăderea natalității în întreaga lume.

Cel mai bogat om din lume susține că civilizația s-ar prăbuși dacă aprovizionarea cu petrol și gaze pe termen scurt ar înceta brusc. Nevoia este și mai mare în această perioadă, în contextul războiului și a influenței pe care Rusia o are.

„În mod realist, trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, altfel civilizația s-ar prăbuși. Pentru ca civilizația să continue să funcționeze, avem nevoie de petrol și gaze. Mai ales în aceste zile, cu sancțiunile impuse Rusiei, trebuie să furnizăm petrol și gaze pentru ca civilizația să continue să funcționeze. Cred că orice persoană rezonabilă ar ajunge la această concluzie. Și, în același timp, să accelerăm apariția energiei durabile”, a declarat Elon Musk, în cadrul unei conferințe.

elon musk
Elon Musk, fondatorul Tesla [Sursa foto: Twitter]

Elon Musk, despre energia durabilă: „Va dura câteva decenii”

Fondatorul Tesla a vorbit și despre tranziția către energia durabilă, pentru care Uniunea Europeană face multe pregătiri, cu scopul de a atinge neutralitatea climatică. Elon Musk este de părere că acest lucru ar putea dura decenii, motiv pentru care explorările suplimentare sunt justificate în momentul actual.

Citeste si: Elon Musk și Natasha Bassett s-au despărțit! Motivul pentru care cei doi nu mai formează un cuplu

„Cred că unele explorări suplimentare sunt justificate în acest moment. Una dintre cele mai mari provocări cu care s-a confruntat vreodată lumea este tranziția către energia durabilă și către o economie durabilă. Acest lucru va dura câteva decenii pentru a fi finalizat”, a mai spus fondatorul Tesla.

În cadrul aceleași conferințe, Elon Musk a spus că producătorul de mașini electrice pregătește tehnologia de conducere autonomă, care ar putea fi gata până la sfârșitul anului și speră că ar putea fi lansată pe scară largă în SUA și, poate chiar și în Europa.