Stiri

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mesaj pentru soldații ruși: „Dacă vrei să trăiești, predă-te”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mesaj  pentru soldații ruși
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mesaj pentru soldații ruși [Sursa foto: Instagram]
Mesajul lui Zelenski pentru soldaţii ruşi, după decretul de mobilizare forţată. Ce le-a transmis șeful statului ucrainean?

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a transmis trupelor ruseşti, într-o postare pe Telegram, că există opţiuni pentru ca să supravieţuiască. Deşi Rusia a spus că cifra este mult mai mică, șeful statului ucrainean a spus că 55.000 de soldaţi ruşi "au murit în acest război în şase luni", iar zeci de mii de oameni au fost răniți. Volodimir Zelenski a adăugat că autorităţile ruse se pregătesc să mobilizeze „până la un milion de oameni”. 

„În ceea ce privește situația de pe front, totul este clar pentru noi. Prin urmare, repet pentru cei care înțeleg doar rusă. Dacă vrei să trăiești, fugi. Dacă vrei să trăiești, predă-te. Dacă vrei să trăiești, luptă pe străzile tale pentru libertatea ta. Totul ți-a fost luat oricum. Sau cineva dintre voi are platforme petroliere? Palate? Podgorii? Poate iahturi? Sau vreo bancă?(...) Pentru ce lupţi? Singurul lucru pe care îl ai sunt împrumuturi, ceva de mâncare seara şi acum e mobilizare.

Luptă pentru ceea ce este al tău! Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră”,
a spus Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mesaj  pentru soldații ruși
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, mesaj pentru soldații ruși[Sursa foto: Instagram]

Mesajul transmis de Volodimir Zelenski 

Preşedintele Zelenski a precizat că a semnat „un alt decret de premiere pentru apărătorii noştri. Premiile de stat au fost acordate: 71 de războinici ai Gărzii Naţionale, 21 de angajaţi ai Serviciului de Stat de Urgenţă, 52 de poliţişti de frontieră, 320 de combatanţi au fost premiaţi pentru acţiunile lor curajoase şi eficiente în timpul eliberării de sub ocupaţie a districtelor din regiunea Harkov”.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat un decret prin care copiii orfani din Ucraina pot primi mult mai repede cetățenie rusă! De ce a luat președintele această decizie

De asemenea, șeful statului ucrainean a adăugat că a avut o serie de negocieri în acest sens cu preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Canadei, Justin Trudeau, premierul Marii Britanii, Truss, secretarul general al ONU, Guterres, preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Război în Ucraina, ziua 218

Suntem în ziua cu numărul 218 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus un nou pachet  de sancțiuni împotriva Rusiei, menite „ să facă Kremlinul să plătească ” pentru escaladarea conflictului din Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 218
Război în Ucraina, ziua 218

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision 2022: „Muzica noastră cucerește Europa”

Uniunea Europeană intenţionează să interzică importurile de mai multe produse din oţel din Rusia şi să interzică exportul anumitor semiconductori în Rusia, potrivit ultimei propuneri de sancţiuni a Comisiei Europene.