Stiri

Premiile Oscar 2022: Lista scurtă a nominalizărilor

 Premiile Oscar 2022: Lista scurtă a nominalizărilor
Premiile Oscar 2022: Lista scurtă a nominalizărilor
A fost anunțată lista scurtă cu filmele, actorii și interpreții care au cele mai mari șanse să câștige statueta de aur la Premiile Oscar 2022.

Cea de-a 94-a ediție vine cu o surprinză. Beyonce ar putea fi nominalizată la categoria Cel mai bun cântec original la cea de-a 94-a ediție a galei premiilor Oscar. Vedeta se luptă cu trupa U2 și cu Van Morrison pentru această nominalizare.

Soțul artistei a fost nominalizat pentru piesa „Guns Go Bang”, interpretată cu Kid Cudi, din coloana sonoră a filmului „The Harder They Fall”. Interesant este ca există șanse ca Beyonce și Jay-Z să concureze unul împotriva celuilalt la categoria ,,Cel mai bun cântec original”.

Ariana Grande, Billie Eillish și H.E.R se află în acest an pe lista nominalizărilor pentru aceeași categorie.

Voturile vor începe pe 27 ianuarie și se vor încheia pe 1 februarie. În ceea ce privește lista completă, aceasta va fi publicată pe 8 februarie.

Citeste si: Premiile Oscar 2022: Lungmetrajul ”Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, de Radu Jude, propunerea României pentru o nominalizare

Premiile Oscar 2022. Cel mai bun cântec original

,,So May We Start?” din ,,Annette” (Amazon Studios) – Ron Mael, Russell Mael (Sparks)
,,Down To Joy” din ,,Belfast” (Focus Features) – Van Morrison
,,Right Where I Belong” din “Brian Wilson: Long Promised Road” (Screen Media Films) – Brian Wilson, Jim
James
,,Automatic Woman” din ,,Bruised” (Netflix) – H.E.R.
,,Dream Girl” din ,,Cinderella” (Amazon Studios) – Idina Menzel, Laura Veltz
,,Beyond The Shore” din ,,CODA” (Apple Original Films) – Nicholai Baxter, Matt Dahan, Sian Heder, Marius de Vries
,,The Anonymous Ones” din ,,Dear Evan Hansen” (Universal Pictures) – Benj Pasek, Justin Paul, Amandla Stenberg
,,Just Look Up” din ,,Don’t Look Up” (Netflix) – Nicholas Britell, Ariana Grande, Scott Mescudi, Tara Stinson
,,Dos Oruguitas” din ,,Encanto” (Walt Disney Pictures) – Lin-Manuel Miranda
,,Somehow You Do” din ,,Four Good Days” (Vertical Entertainment) – Diane Warren
,,Guns Go Bang” din ,,The Harder They Fall” (Netflix) – Jeymes Samuel, Scott Mescudi, Shawn Carter
,,Be Alive” din ,,King Richard” (Warner Bros) – Beyoncé Knowles-Carter, Dixson
,,No Time To Die” din ,,No Time to Die” (MGM/United Artists Releasing) – Billie Eilish, Finneas O’Connell
,,Here I Am (Singing My Way Home)” din ,,Respect” (MGM/United Artists Releasing) – Jamie Alexander Hartman, Jennifer Hudson, Carole King
,,Your Song Saved My Life” din ,,Sing 2”  – Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen Jr.

 Premiile Oscar 2022: Lista scurtă a nominalizărilor
Premiile Oscar 2022: Lista scurtă a nominalizărilor

Citeste si: Nominalizări la Globurile de Aur 2022. Pe listă se află și Lady Gaga. Vezi lista completă a nominalizărilor

Oficialii The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences au anunțat lista scurtă a nominalizărilor pentru Premiile Oscar de anul viitor:

'' No Time To Die'' şi ''Dune'' conduc în prima rundă de filme anunţate pe lista scurtă pentru cea de-a 94-a ediţie a ceremoniei premiilor Academiei Americane de Film, informează miercuri DPA/PA Media.

Ambele filme au fost incluse pe lista scurtă în patru categorii, după ce au fost anunţate zilele trecute zece producţii.

Ultima peliculă în care Daniel Craig interpretează rolul James Bond, ''No Time To Die'', a fost nominalizat pentru machiaj şi coafură, muzică (melodie originală), sunet şi efecte vizuale.

Filmul epic SF' 'Dune'' în regia lui Denis Villeneuve, cu Timothee Chalamet şi Oscar Isaac, a fost inclus pe lista scurtă pentru machiaj şi coafură, muzică (coloană sonoră originală), sunet şi efecte vizuale.

Alte categorii anunţate au fost cele pentru film documentar, scurtmetraj documentar, documentar internaţional, scurtmetraj animat şi scurtmetraj live action.Advertisement

''Spiderman: No Way Home'', cu Tom Holland şi Zendaya, a fost nominalizat la două categorii, pentru sunet şi efecte vizuale. Blockbuster-ul a fost un succes de casă în primul weekend de la lansare, cu încasări de aproximativ 600 de milioane de dolari în întreaga lume. Pelicula a fost depăşită doar de ''Avengers: Infinity War'', care a obţinut încasări de 640 de milioane de dolari în întreaga lume şi de ''Avengers: Endgame'', cu 1,2 miliarde de dolari.

Alte trei filme Marvel au fost nominalizate pentru efecte vizuale: ''Black Widow'', ''Eternals'' şi ''Shang Chi: Legend Of The Ten Rings''.

''The Power Of The Dog'' de la Netflix, cu Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst şi Jesse Plemons, a fost inclus pe lista scurtă pentru muzică (coloană sonoră originală) şi sunet.

Cântăreaţa Billie Eilish are două nominalizări pe lista scurtă pentru documentarul ''The World's A Little Blurry'' şi piesa tematică din ''No Time To Die'', pe care a compus-o şi interpretat-o împreună cu fratele ei, Finneas O'Connell.