Lansări muzicale

Premieră pe piața muzicală din România! Delia lansează un NFT cu single-ul „Racheta”

Delia lansează un NFT cu single-ul „Racheta”
Delia lansează un NFT cu single-ul „Racheta” [Sursa foto: Instagram]
Delia va deveni, în curând, primul artist care va lansa un NFT odată cu lansarea melodiei „Racheta”. Anunțul a fost făcut de artistă pe Instagram.

Delia va lansa pe 22 martie prima piesă pe un NFT, Non Fungible Token, un obiect digital unic.

Ce este un NFT? 

NFT-urile sunt un tip de  criptomonede  care, în loc să reprezinte un înlocuitor pentru bani, funcționează în același mod pentru bunuri precum artă, bilete sau muzică. NFT-urile operează într-un blockchain, care poate fi accesat public și într-o rețea transparentă, astfel că oricine poate vedea detaliile din spatele oricărei tranzacții cu NFT-uri.

Computerele care sunt implicate într-o tranzacție devin la rândul lor parte din rețea, care continuă să treacă prin update-uri și este aproape imposibil de spart. În cazul NFT-urilor, valoarea lor devine subiectivă și fluctuează, asemănător cu acțiunile de la bursă, informează Connect

NFT-urile au fost popularizate anul trecut în timp ce din ce în ce mai mulți artiști au căutat noi metode de a se adapta pandemiei și de a produce noi venituri, în lipsa concertelor. Artiști

precum Portugal, The Man, Shawn Mendes, Grimes sau Mike Shinoda de la Linkin Park au lansat diferite produse muzicale ca NFT-uri în ultima perioadă. 

Kings of Leon, care a lansat vinerea trecută noul său album, „When You See Yourself”, în format NFT, devenind astfel prima formație care face acest lucru. Trupa a lansat trei tipuri de tokeni digitali, unul dintre ele oferind chiar diferite beneficii precum bilete în primul rând la show-urile trupei pentru toată viața.