Lansări muzicale

Delia despre piesele pe care le lansează: „Nu sunt un om care să lucreze foarte mult în studio”

Delia despre piesele pe care le lansează
Delia a povestit în cadrul unui podcast cum iau naștere hit-urile sale. Dacă vă gândeați că Delia stă ore în șir la studio, vă înșelați amarnic.

Delia este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi și a bifat colaborări interesante cu o serie de artiști precum: Grasu XXL, Speak, Macanache, Uddi și lista poate continua. Artista a studiat muzica de mică și de o vreme își scrie singură piesele, fapt care îi aduce un aport. Artista a fost întrebată de Micutzu cum își găsește ea inspirația, iar răspunsul ei a fost unul natural. 

Micutzu: Tu scoți constant piese bune care după aia devin hit-uri. Sunt niște chestii pe care le ai deja pregătite? Nu înțeleg cum inspirația poate veni constant.

Delia: Nu-ți vine constant și nu toate piesele sunt cele mai mari hit-uri. Nu e obligatoriu. Eu am mai lansat pise despre care știam cum că nu o să fie hit-ul ăla nebun pe care o să-l auzi la radio, dar îmi place și nu văd care este problema.

Delia despre piesele pe care le lansează

Delia spune că nu a făcut niciodată o piesă pentru că „așa vrea publicul”, ci a făcut piese care exprimă anumite stări pe care le-a experimentat. De exemplu, într-un alt interviu, Delia spunea despre piesa „Cine m-a făcut om mare” că a plâns enorm în momentul în care a scris-o. 

Motivul pentru care Delia nu petrece multe ore la studio-ul de înregistrări

Artista spune că este o persoană foarte practică nu este adepta petrecutului mult timp în studio. 

Delia despre piesele pe care le lansează

„Am făcut chestii care mi-au plăcut pentru că dacă nu mi-ar fi plăcut nu le-aș fiputut imprima într-o stare anume. Nu aș fi putut să pun stare pe ele în cântat. În general cam toate. „Eu nu sunt un om care să lucreze foarte mult, nu-mi place munca de studio. Când sunt compozițiile mele vin cu ele de acasă într-un procent de 50%, tot ce însemană text și armonii, mi le înregitrez pe telefon, le cânt la pian să văd cum sună, înregistrez treaba aia, mă duc cu armoniile și cu textul la Cotoi, de exemplu, hai să ne gândim la o structură, în ce zonă o ducem. Și începem să lucrăm la ea. Dar nu se întâmplă în foarte mult timp. Adică se întâmplă în seara aia. A doua zi ea este într-un stadiu de demo cu vocile finale, nu-mi place. Ea are o stare și prima voce pe care am tras-o sau primul set de voci pe care l-am tras, în general ăla trebuie să rămână. Sunt foarte mulți care stau foarte mult în studio și stau și stau și mi se pare că cu cât stai mai mult, adica mie nu ăla mi se pare că e secretul. E bine că ai răbdare, că îți place treaba asta, dar nu înseamnă că și livrezi.

Cu cât te gândești mai mult la o chestie, începi să ai dubii. Mi-a dat o anumită stare când am înregistrat-o, o ascult a doua zi la prima oră, că asculți cu alte urechi după somn. Și dacă îți dă o stare și mai puternică decât azi-noapte când ai imprimat-o, aia e”, a povestit Delia despre modalitatea în care se „nasc” piesele ei.