Stiri

Premieră în România! Artă și noi tehnologii la Bucharest International Dance Film Festival 2021

Premieră în România! Artă și noi tehnologii la Bucharest International Dance Film Festival 2021
Bucharest International Dance Film Festival 2021
La cea de-a VII-a ediție, Bucharest International Dance Film Festival 2021 aduce în fața spectatorilor, între 1-5 septembrie 2021, un mix captivant de artă și noi tehnologii. Avem detalii în articol!

”Cosmogony”, fascinantul performance digital de live video mapping semnat de Gilles Jobin, ajunge la București, în perioada 1-5 septembrie 2021. Conform unui comunicat, Bucharest International Dance Film Festival 2021 aduce în fața spectatorilor un mix captivant de artă și noi tehnologii la cea de-a VII-a ediție, a cărei temă este ”Potential Worlds”. Evenimentul va fi prezentat pe fațada Teatrului Odeon pe 4 septembrie, de la ora 21:00. Accesul la festival este gratuit!!!

De asemenea, pe lângă secţiunile competitive de scurtmetraje şi patru documentare premiate internaţional, spectatorii vor putea vedea și o selecţie de 9 lucrări cinematografice VR, ce vor fi disponibile publicului la /[email protected] MALMAISON între 3 şi 5 septembrie.  

Premieră în România! Artă și noi tehnologii la Bucharest International Dance Film Festival 2021
Bucharest International Dance Film Festival 2021

Organizatorii BIDFF invită bucureştenii să se alăture, pe toată durata festivalului, unei comunităţi globale de utilizatori ai aplicaţiei inovatoare Dance Trail, creată de Gilles Jobin, ce propune fiecăruia o întâlnire cu dansatori virtuali, de oriunde s-ar afla, prin intermediul realităţii augmentate, de pe orice telefon sau tabletă iOS. Fotografiile şi clipurile realizate de orice utilizator prin intermediul aplicației sunt vizibile pe platformele social media utilizând hashtag-ul #dancetrail. 

”Arta, la fel ca lumea în care trăim, este într-o transformare continuă. Arta împinge granițele lumii reale și își redefinește formele constant. La fel cum un ecosistem se adaptează la schimbare, integrează elemente noi sau mutații, are nevoie de regenerare și echilibru, la fel și arta, sub toate formele ei, caută să-și redefinească forma și conținutul. În ultimul an, societatea contemporană a fost luată prin surprindere de apariția unor evenimente care i-a perturbat existența liniară și au forțat-o să-și regândeasc acțiunile, relația cu mediul înconjurător, raportul dintre stat și cetățean, mobilitatea transnațională, identitatea culturală. A trebuit să corelăm acțiuni și ideologii la nivel planetar, fiind forțați de evenimente globale în fața cărora a trebuit să ne reinventăm modul de funcționare în societate și să chestionăm valorile umanității”, a declarat Simona Deaconescu, director artistic al BIDFF 

Cosmogony ”, unul dintre cele mai mari festivaluri de profil, a fost prezentat în premieră mondială în primăvara acestui an la Singapore International Festival of Arts. Capturate de la distanță, în timp real, din studioul Cie Gilles Jobin din Geneva, într-un spațiu sideral sau într-o pădure virtuală, corpurile dansatorilor în mișcare sunt eliberate de legile fizicii și oferă publicului o experiență contemplativă unică. 

COSMOGONY- Gilles Jobin