Stiri

Povestea din spatele serialului Familia Durrell / The Durrells

Povestea din spatele serialului Familia Durrell / The Durrells
[Sursa foto: Facebook ]
Serialul "The Durrells" are în spate o poveste foarte interesantă.

"The Durrells" este unul dintre cele mai apreciate seriale britanice, din sfera comedie-dramă. Povestea din spatele acestui serial este foarte interesantă, mai ales că este inspirată din fapte reale. 

The Durrells, un serial inspirat din fapte reale

Serialul "The Durrells" sau "Familia Durrell" este bazat pe cele trei cărți autobiografice scrise Gerald Durrell, despre cei patru ani petrecuţi de familia sa, între 1935 şi 1939, pe insula greacă Corfu. 

Acţiunea serialului începe în 1935, când Louisa Durrell se hotărăşte brusc ca ea și cei patru copii ai săi să se mute din Bournemouth, pe insula grecească Corfu. Soțul murise cu câțiva ani în urmă, iar familia se confrunta cu probleme financiare.

Povestea din spatele serialului Familia Durrell / The Durrells

Adaptarea pe insulă nu este tocmai uşoară, din cauza schimbării bruşte, dar mai ales din cauza lipsei banilor. Până la urmă, Corfu se dovedeşte a fi un adevărat paradis pe pămând, cu toate că lipsa electricităţii şi a sistemului modern de canalizare lipseşte.

Serialul, care este împărţit în patru sezoane, a câştigat numeroase premii şi îi are în rolurile principale pe Keeley Hawes, Milo Parker, Josh O'Connor, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse şi pe Alexis Georgoulis. "The Durrells" poate fi vizionat pe HBO Max.

Gerald Durrell, o viaţă închinată naturii şi animalelor

Gerald Durrell a trăit între anii 1925 şi 1995 şi şi-a dedicat întreaga viaţă îngrijirii animalelor şi protejării acestora. A fost ecologist, îngrijitor de grădină zoologică, naturalist, om de televiziune, dar şi scriitor. A scris 40 de cărţi, în principal despre viața sa de colecționar și entuziast de animale, cea mai celebră fiind "My Family and Other Animals". Această carte, alături de "Birds, Beasts, and Relatives" şi "The Garden of the Gods", au stat la baza serialului "The Durrells", regizat de Steve Barron şi Roger Goldby. Durell a scris cele trei cărţi chiar în perioada petrecută în Corfu, din 1935 până în 1939.